önkormányzat - Városi Kurír

Sorting by

×

A Xl. kerületben parkol? – Ezentúl több helyen és mélyebben kell zsebbe nyúlnia!

Újabb példa arra, hogy a kormány megszorító ötleteit az oly sokszor emlegetett és mindettől “megvédett” lakosok fizetik meg: három ütemben bővül az újbudai fizetős övezet, ezáltal megszűnik az ingyenes parkolás az Infopark környékén, illetve a Gellért-hegy lábánál.

Tovább

V. kerületi önkormányzat: a főváros felelőtlen, gondatlan gazdája a Podmaniczky és a Vörösmarty térnek, ezért ne csodálkozzanak…..

Sajtóhírek szerint a kormány mégis ellentételezés nélkül államosítaná Budapest három rendkívül fontos, ma a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő terét, a Vörösmarty, a Podmaniczky és a Széchenyi teret. És mindezt azért, hogy utána átadja az V. kerületi önkormányzatnak – reagált  szerdán Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere arra a Fidesz-ötletre, hogy egyik napról a másikra ráteszik a kezüket a főváros frekventált tereire.

Tovább

Pikó András: ez egy ócska, felelőtlenül aljas politikai játék – Az önkormányzat, szemben a kormánnyal nem vethet ki nyakló nélkül extraadókat…

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szerint a kis- és középvállalatok, valamint az önkormányzatok többsége ki tudja termelni a nagyobb energiaszámlákat. Lássuk, hogy megy ez Józsefvárosban – kezdte közösségi oldala bejegyzését Pikó András, a kerület polgármestere.

Tovább

Kósa Fidesz-frakcióvezetőhelyettes és védelmi kabinetvezető szablya-tulaj lett

Nem telnek unalmasan Kósa Lajos napjai, csütörtökön kiderült, hogy az országgyűlés védelmi kabinet-vezetője lett és egyben Fidesz-frakcióvezetőhelyettesi pozíciójáért is fizethetjük, pénteken pedig megkapta a Bocskai-szablyát, -a lecsüngő cuccok nélkül- a hajdú-bihariak összetartozásának egyik szimbólumát.

Tovább

Gáz van Hoppál Péter felesége szerződése körül? – Az érintett -helyett- Hoppál, a férj közleményezett egyet

Folyamatban vannak a rendőrségi feljelentések a pécsi önkormányzat kommunikációs cége, a Pécsi Kommunikációs Kft. átvilágítása során feltárt ügyek, köztük Hoppál Péter pécsi fideszes országgyűlési képviselő feleségének szerződésével kapcsolatban – értesült az rtl.hu az önkormányzati cégtől. A hír hallatán Hoppál úr közleményt adott ki…..

Tovább

Cenzúrázva, betiltva! – “Legközelebb virágcsendéletekkel próbálkozunk, szemérmesen eltakarva a porzót és bibét, különös tekintettel a politikai áthallásokra!”

Nem egyszerű a szegény közszolgaélet 2022 Magyarországán! Különösen annak vannak gondjai, aki döntési helyzetben van, hiszen a szélkakasként forgolódó kormány-elvárásoknak naprakészen megfelelni szinte lehetetlen. Ha hozzádobjuk még a lelkesedésből fakadó megfelelési kényszert, amit a delikvens maga állít maga elé, akkor történnek meg olyan cenzúra-esetek, mint ami a MÚOSZ Karikaturista szakosztályának rajzaival történt. Magyarország az “előre-úton”!

Tovább

A siófoki polgármeser ellenáll a “politikai szagú adok-kapoknak”: nem lesz automatikus utalás!

Néhány hete bátorkodtam tájékoztatni Siófok lakóit, hogy 3 helyi sportegyesület, összességében több tízmilliós támogatási kérelemmel fordult (mint, ahogy évről-évre) önkormányzatunkhoz. Bátorkodtam azt is megjegyezni, hogy a gyermeksportot továbbra is támogatni fogjuk, de csak az anyagi erőnkhöz mérten és nem egyedi kérelmekre utalt milliókkal, hanem a képviselő-testület által megszabott, bizony ebben a helyzetben szerényebb keret erejéig és pályázati úton.

Tovább

Gárdony önkormányzata pert veszített, de ki fizeti a cehhet? “A jegyző, a polgármester, a nyaralótulajdonosok, vagy egyenesen Soros?”

Többször beszámoltunk a Velencei-tó parti településen, Gárdonyban az önkormányzat és a polgármester hathatós közreműködésével folyó történésekről, amikkel a legtöbb esetben az ott élők, nyaralók jelentős része nem ért egyet. A mostani esetben Tóth István polgármester vagyonnyilatkozata körül zajlik a polémia.

Tovább

Biztos, hogy jó helyre utalta a gépjárműadóját? – 400.000-en benézték!

Ha a napokban fizetési értesítőt kapott a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV), akkor minden bizonnyal benézték a gépjárműadó fizetésének címzettjét. 2021. január 1-jétől az önkormányzatok helyett a NAV a kedvezményezett, a kormány ugyanis a veszélyhelyzetre hivatkozva tavaly megváltoztatta a több évtizedes gyakorlatot.

Tovább

Gansperger Gyula számítógépét is elvitték a nyomozók, vagy attól félnek, hogy abban megtalálják az Orbán-család könyvelését?

A rendőrség is a Fidesz-propaganda eszköze lett, a nyomozó hatóságokat bevonták a politikai lejárató kampányokba – átlépték hát ezt a vörös vonalat is. Felelni fognak érte – kezdte közösségi oldala bejegyzését Karácsony Gergely…

Tovább

Kisajátítja a kormány a lakásod? Ezentúl nyista cserelakás-kötelezettség!

A múlt héten elfogadott igazságügyi törvénymódosító-csomag részeként változnak a kisajátítás szabályai. 2022. január 1-től a lakók számára kedvezőtlenebbek lesznek, ugyanis törvényesen bújhat ki kötelezettsége alól az eistandot kezdeményező – hívta fel a figyelmet az Utcajogász.

Tovább

Karácsony Gergely: ma olvastam utoljára Indexet!

Az index.hu-t sajnálatos módon elérte a fake news korszelleme. A kissé szokatlan módon a főszerkesztő által személyesen jegyzett cikk – a sajtóetikai szabályokat megsértve, a reakciót be sem várva – ma reggel háromnegyed nyolckor úgy került ki vezető anyagként a portálra, hogy mindössze húsz perccel azelőtt kérték egyáltalán a Fővárosi Önkormányzat nyilatkozatát – írta Karácsony Gergely közösségi oldalán.

Tovább

Kistelepülések csesznek el 20-20 millió forintot senkinek és semmire nem kellő “klímastratégiára” és “szemléletformáló honlapra” – ennek járt utána Hadházy Ákos

Jóformán nincs olyan emberi tevékenység, amely közvetve vagy közvetlenül ne járna széndioxid-kibocsátással, ezért a környezetvédelem égetően fontos kérdés a világ összes országában, így Magyarországon is. Az Európai Unió által biztosított pénzből hozzáértők kidolgoztak mindenre kiterjedő tanulmányokat, amiket átvéve és alkalmazva sokat tehetnénk földünkért. Nem pont úgy, ahogy Magyarországon értelmezte a regnáló a problémát.

Tovább

Gulyás: kötelező maszkviselésről döntött a kormány, a cégek előírhatják dolgozóiknak az oltást!

Gulyás Miniszterelnökséget vezető miniszter három járványügyi intézkedést jelentett be: a cégek és a vállalkozások jogot kapnak arra, hogy előírják az oltást a munkavállalóik számára, november 1-jétől kötelező lesz a maszkviselés a közösségi közlekedésen, az egészségügyi intézményekben pedig látogatási tilalmat vezetnek be.

Tovább

Tanúként hallgatták ki a pécsi átvilágító ügyvédet!

Péterffy Attila pécsi polgármester átvilágíttatta a város cégeit, ahogyan azt a kampányában megígérte a választóknak. Az átvilágítás, adatgyűjtés megtörtént a Pécsi Kommunikációs Kft-nél (PKK Kft) is, aminek feladata a város és cégei kommunikációjának, város marketingjének központosított intézése stb. Az átvilágítást végző ügyvéd talált az ügyeskedő, Fideszes mutyira is utaló jeleket….

Tovább

Parragh újra rátérdel az önkormányzatok nyakára! – Ez esetben nem érvényes az “aki magyar, nem térdel” rigmus?

Parragh László hű csatlósként dobta be a köztudatba, hogy az iparűzési adóelvonás csak a kezdet az önkormányzatok kivéreztetése ügyében, amit továbbra is fenntartandónak tart, hanem újabbakkal tetézné: például azzal, hogy ne lehessen ingatlan adót, vagy turisztikai hozzájárulást emelni.

Tovább