Connect with us

Blogbazár

Vásárhelyi Mária: meg fogják találni a módját, hogy a pedagógusok nyakába varrják a felelősséget!

Vásárhelyi Mária: Ők tartják hatalomban a Fideszt....
Megosztás

„A munkavállaló KÖTELES MEGTAGADNI az utasítás teljesítését, ha annak végrehajtása saját maga vagy más személy egészségét veszélyeztetné!!! Ezekben az esetekben a munkavállaló nem mérlegelhet, az utasítás végrehajtását köteles megtagadni.” (Mt 54)

A munkatörvénykönyvének betartása minden magyar állampolgár számára kötelező!

A kormány azzal a döntésével, hogy – a vírushelyzet alakulásától függetlenül, május elején megtartja az írásbeli érettségi vizsgákat – 80 ezer diák és családjaik, sok ezer pedagógus és hozzátartozóik egészségét, életét sodorja veszélybe. Mindemellett jóvátehetetlenül hátrányos helyzetbe kerülnek az érettségi előtt álló diákok, akik hónapok óta karanténban ülnek otthon, és sokan közülük egészen biztosan nem tudnak úgy felkészülni az érettségire, mint normális körülmények között. Az elszigeteltséggel, bezártsággal, szorongással együtt járó mentális problémákról nem is beszélve.

A munkatörvénykönyvét a járvány idejére nem helyezték hatályon kívül,

tehát a rendelkezései ma ugyanúgy kötelező jelleggel érvényesek, mint a járvány előtt. És ha ne adj’Isten katasztrofális következményei lennének ennek az ostoba, erőszakos, felelőtlen döntésnek, akkor – ne legyenek illúzióitok –

meg fogják találni a módját, hogy a pedagógusok nyakába varrják a felelősséget: nem tartották be az érettségi körülményeire vonatkozó előírásokat stb.,

és ahogyan a Hippokrateszi Eskü szellemében, a betegek érdekeit szem előtt tartó orvosokat,

úgy fogják a pedagógusokat is meghurcolni, felelősségre vonni, a kormány bűnös döntései miatt.

Pedagógusok, érettségi előtt álló diákok és szüleik!

Ne hagyjátok magatokat! Veletek vagyunk!

Forrás

Háttér

Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra tartottak kormányinfót csütörtök délelőtt. Gulyás elmondta, milyen döntés született az érettségikkel kapcsolatban a kormányülésen. Az idei érettségi jelentkezők összesen 113 ezren vannak, de ebben benne vannak az előrehozott érettségire jelentkezők is, mondta Gulyás. Majd bejelentette,

KIZÁRÓLAG AZOK ÉRETTSÉGIZHETNEK MOST, AKIKNEK MOST KELL A TOVÁBBTANULÁSHOZ.

Előrehozott érettségire nincs lehetőség,

CSAK A VÉGZŐSÖK ÉRETTSÉGIZNEK MAJD.

Ez 83 ezer embert jelent

KIZÁRÓLAG ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI LESZ

– mondta Gulyás, és hozzátette, szóbeli csak ott lesz, ahol írásbelire eddig nem volt lehetőség, ez 3178 embert érint csak.

AZ ÉRETTSÉGIK MÁJUS 4-ÉN KEZDŐDNEK

Gulyás elmondta, az érettségi lebonyolításához két hétre lesz szükség, a gyakorlatban pedig szigorú egészségügyi követelmények lesznek. Például a vizsgázók létszáma egy helyiségben nem lehet több 10 főnél. A vizsgázók között pedig meg kell lennie a másfél méter távolságnak.

ÉRETTSÉGIT SENKINEK SEM KÖTELEZŐ TENNIE

, ha valaki úgy döntene, hogy most nem érettségizik, akkor ősszel teheti majd meg, és akkor a jövő évi felvételi folyamatba tud bekapcsolódni. Gulyás elmondta, hogy mivel Magyarországon az érettségi egyben felvételit is jelent, így ha most nem tartanák meg az érettségiket, akkor az káoszt okozna a felvételi eljárásban, ami nem megengedhető.

Az OKJ-s képzéseknél, a szakmai vizsgák lebonyolítását az Innovációs és Technológiai Minisztérium biztosítja, elsősorban írásban bonyolítják, ott, ahol erre lehetőség van, a minisztérium ad majd részletesebb tájékoztatást.(Forrás)

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük