Connect with us

Kiemelt hírek

Ünnepelnek és elégedetlenek a köztisztviselők

Megosztás

Július 1-je a közhivatalokban dolgozók ünnepe.

A Belügyi Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (BRDSZ), a Magyar Köztisztviselők Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) és a Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezete (TBDSZ) köszönti az ünneplőket.

A három szakszervezet követeli, hogy július 1-je ismét minden hivatalban legyen munkaszüneti nap és az ünnep megnevezése legyen „Közigazgatás Napja”!

„Őszinte nagyrabecsüléssel és munkájuk iránt érzett tisztelettel köszöntjük Magyarország közigazgatásában dolgozó kormánytisztviselőket, köztisztviselőket és valamennyi munkavállalót!”

„Az állampolgárok részéről megnyilvánuló jogos elvárás a magas fokú szakmai felkészültség, az empátia, a lelkiismeretesség és mindenekelőtt az ügyfél központú ügyintézés. E hivatás gyakorlói tudatában vannak annak, hogy milyen felelősséget jelent a lakosság, az ügyfelek és az állam szolgálata, a közjó érvényre juttatása. Közszolgálati hivatásuk felelősségteljes gyakorlásáért a közigazgatásban dolgozókat elismerés, köszönet és társadalmi megbecsülés illeti!” – írja a három szakszervezet.

A közigazgatásban, és a védelmi szolgálatokban dolgozók kiemelkedő helytállása döntően hozzájárult a járványveszély elleni sikeres védekezéshez.

Mindez azonban még mindig nem megfelelően tükröződik e munkát végzők javadalmazásában

Az elmúlt időszakban – a szakszervezetek érdekérvényesítő harcának eredményeként – növekedtek a bérek, de a kereseti színvonal nem felel meg a végzett munka társadalmi értékének. A béremelés olyan új bérezési rendszer bevezetésében testesült meg, amely az illetmény meghatározásánál nem garantálja a képzettség, a szakmai tapasztalat, az elvégzett munka minőségének előnyben részesítését.

A hivatalnokoknak a magasabb fizetésért ráadásul jóval többet is kell a munkahelyükön tartózkodniuk, hiszen növekedett a munkaidejük, a fizetett szabadságuk pedig drasztikusan csökkent. Különösen sérelmes, hogy az állampolgárok biztonságáért dolgozók egészségkockázata anyagilag nincs elismerve.

Ezért követeljük ennek törvényes, garantált pénzügyi rendezését!

Az utóbbi időben – elsősorban az önkormányzatoknál – a forráshiány miatt veszélybe került a foglalkoztatás biztonsága, amely az állampolgárok részéről jogosan elvárt közszolgáltatásokat is fenyegeti.

„A megoldás érdekében határozottan felszólítjuk Magyarország Kormányát – mint munkáltatót – tegyen sürgősen intézkedéseket a közigazgatásban is a munkahelyek megőrzése, az illetmények további növelése, a munkaidő csökkentése,és a munkafeltételek általános javítása érdekében.”

KÖSZÖNTJÜK A KÖZSZOLGÁLATI TISZTVISELŐKET!

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük