Connect with us

Banánköztársaság

Lassan, tűnődve…- Átgondolt, közös ellenzéki stratégia körvonalaiban sem létezik

orban-kedves-vezeto
Megosztás

Az ember végül homokos, / szomorú, vizes síkra ér, / szétnéz merengve és okos / fejével biccent, nem remél. (József Attila) Ehhez képest a „parlament” hétfői ülésén ha jól figyeltem – senki, egyetlen ellenzéki sem mondta ki a nyilvánvaló tényt: Orbán Viktor egyértelműen fasiszta szöveggel „köszöntötte” az őszi ülésszakot és az országot.

Nem történt semmi váratlan,

s ami mégis, ahhoz hasonlókat az utóbbi tíz évben többször is átélt ez az ország. De torokszorító tudomásul venni, hogy a náci-nyilas anyagokat jó ideje rendszeresen közlő párt- és kormánylap, a meggyalázott, elbitorolt „Magyar Nemzet”, az egész terrormédia zászlóshajója, nyíltan fasiszta szöveget hozott le attól a maffiavezértől, aki az ország élén menetelve vezeti ki „nemzetét” a kulturális értelemben vett Európából.

Ehhez képest a „parlament” tegnapi ülésén éles hangú szóváltásokra került ugyan sor, de – ha jól figyeltem – senki sem mondta ki a nyilvánvaló tényt: Orbán Viktor egyértelműen fasiszta szöveggel „köszöntötte” az őszi ülésszakot és az országot.

Ma pedig egészen kedélyes hangú évődés ment a Házban – Dömötörrel, Schandával, Rétvárival…

Átgondolt, közös ellenzéki stratégia körvonalaiban sem létezik.

Megállapítható, hogy dacára minden dumának, átgondolt, közös ellenzéki stratégia körvonalaiban sem létezik. Az „összefogás” részesei valamennyien nyomorult kis ügyeiket képviselik, külön-külön sandítva a választókra.

„Nyomorult kis ügyeket” említettem: tudom, hogy azok általában és önmagukban akár fontosak is lehetnek – de nem szakpolitikázni kellene, amikor fasiszta „esszét” ír a miniszterelnök, amikor nemzetárulózzák az ellenzéket, amikor megvonják a támogatást az Igazgyöngy Alapítványtól, Iványi Gáboréktól, a Dr. Ámbédkar Iskolától; amikor a CEU kitaszítása, az Akadémia megszégyenítő szétverése után most éppen az SZFE-t akarják einstandolni… Amikor kivéreztetik az ellenzéki önkormányzatokat, és járvány idején is szemérmetlenül fosztogatják az országot…

Mintha az ellenzék képtelen volna fölfogni, mi is a tét

Úgy szakpolitikázik, mintha állapotaink normálisak volnának: „Elnök Úr, köszönöm a szót”, „Tisztelt Miniszterelnök Úr”…

Úgy beszélnek alapjövedelemről, népszavazásról stb., mintha volna bármi értelme egyáltalán szóba állni a haramiakormánnyal: és jámboran tudomásul veszik a minősíthetetlen válaszokat Sorosról, Gyurcsányról, külföldi gazdáikról meg a „teremtett világról”…

A kormány(párt), amellyel olykor egészen kedélyesen társalognak, európai értelemben régóta szalonképtelen.

És közben megy az idő

Orbánék már beleálltak folyamatos (hecc)kampányuk újabb csúcsra járatásába, az ellenzék pedig még mindig legföljebb ábrándozik valami közös stratégiáról. Legalább azt hitessék el az ellenzékiek, hogy nem a fideszesekkel közös sörözést szakítják félbe egy-egy harcias fölszólalásért…

Fogy a remény, és ebből nagyon nagy baj lehet.

ellenzéki

 

Szerző

2 hozzászólás

2 Comments

  1. Bálint+Erika

    2020.09.22 23:35 at 23:35

    JÉZUSOM! újra és újra ! MI LESZ ITT? És mi van itt? MÁR MEGINT?

  2. Marta+Brash

    2020.09.23 00:14 at 00:14

    Szep dolog az ellenzek ostorozasa – ha ez lett volna a celja ennek a figyelemfelhivo cikknek – de megis, MIT TEGYEN az ellenzeki osszefogas mas egyebet? Igenis, szakpolitikazik, mert ahova nyul az ellenzek, ott mindenutt csak a szar van, es azert, mert orban dilettansai direkt pocsekul csinalnak mindent – kizarolag a (hecc)kampanyolashoz ertenek. Barmilyen hagymazasa baromsagokat is irt le egy ujsagcikkben az orult vezeto, a Parlamentnek nem az a dolga, hogy kritikat irjon egy pocsek ujsagcikkrol, hanem hogy VALOS problemakat (ami MINDEGYIK szakmakhoz kotodik, tehat szakmai megkozelitest) kivan, es latjuk, hogy mit tett az agyverzeskozeli allapotba jutott koverlaca hogy nemitja el a kritikus felszolalasokat – szoval kedves Gusztos ur, megis, mit var el az ellenzektol, akinek napi szinten kell minimum 20-30 ragalmat kivedeni, megcafolni? Legyen szives, hivja fel Gyurcsanyt, es mondja el neki, hogy on, mint felvilagosult, naprakesz ujsagiro mit var el az ellenzektol?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük