Connect with us

Kerítésen túl

Digitálisan öregített Orbán Viktor 2034-es győzelmi képével kampányol a svéd jogvédő szervezet

orbán-vezeto
Megosztás

Ez aztán az annyira vágyott világhír! Digitálisan öregített Orbán Viktorral, az egykor volt „fiatal demokratával” kampányol a Civil Rights Defenders (CRD), a svéd emberi jogi szervezet. 

Plakát a malmöi vasútállomáson….

A Telex egy olvasója küldött egy képet a portálnak a plakátról, amin Orbán 2034-es választási győzelméhez gratulálnak. A fénykép a malmöi vasútállomáson készült.

Azt írják, hogy egyre több választást csalnak el korrupt kormányok, de mindenhol vannak emberek, akik hajlandóak felszólalni ez ellen.

„Támogassa őket, és segítsen egy olyan jövő létrehozásában, ahol az elnyomók nem vehetik természetesnek a hatalmukat”

– áll a plakáton.

plakat

fotó: Telex

A CRD pénteken kiadott egy közleményt, amiben elítélték, hogy a magyar kormány a válsághelyzet alatt ellehetetleníti az LMBTQ+ emberek örökbe fogadását.

<<< Friss hírek >>>

Emlékeztetőül….

Az Alaptörvény módosításáról nyújtott be törvénytervezetet a kormány kedden este (pdf nyílik), a veszélyhelyzeti törvény megszavazása utáni órákban. A parlament honlapján elérhető tervezet két módosítást is tartalmaz a családfelfogást, gyermeknevelést illetően. Egyfelől belekerülne az Alaptörvénybe (a XVI. cikk (1)-be), hogy

Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést.

Másfelől egy másik passzusba (az L) cikk (1)-be) pedig bekerülne az, hogy

Az anya nő, az apa férfi.

Ez utóbbi indoklása:

“az alkotmányozó a Nemzeti Hitvallásban rögzítettekkel összhangban egyértelműen kiemeli, hogy melyek azok a jogrendszert átható értékek, amelyek tiszteletben tartása a felnövekvő és az eljövendő generációknak a lehető legteljesebb méltóságban leélt élet lehetőségét biztosítják. Ennek részeként szükséges a családi élettel, illetve a gyermekek nevelkedésével összefüggésben rögzíteni a születési nem természetes, megváltoztathatatlan adottságán alapuló felfogást, amely szerint az anya nő, az apa pedig férfi.”

lapzsemle

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük