Connect with us

Kerítésen innen

Valaki hazudott – de ki? – egy „válasz” margójára

A látszat túl van értékelve?! - A köz(?)média, a Magyar Nemzet és a Mandiner egymás kezébe csaptak
Megosztás

Nyilatkozott az ózdi kórház igazgatója – és az ATV ezzel kapcsolatos kérdésére „válasz” is érkezett: magától az országos kórházizétől.

A kórházigazgató nagyon súlyos állapotokról beszélt,

olaszországihoz hasonlította a helyzetet. Rengeteg beteg, kevés, agyonterhelt ember – szóval csupa olyasmi, amit az innen-onnan érkező hírek alapján el tudunk képzelni.

Azt viszont nagyon nehezen, hogy az igazgató túlzott volna. Ehhez képest a „válasz” fölháborító.

válasz

A „válasz” az volt, hogy hazugság. Hogy pontosan mi, az kissé homályban maradt: amit az igazgató mondott, vagy amit erről az ózdi televízió közvetített, vagy az, amit az ATV..? Egyáltalán: mi a különbség..?

A „válasz” tagadja, hogy a dolgozók agyonterheltek, tagadja a helyzet súlyosságát, s az igazgató szavait / a róla megjelent híreket tömören hazugságnak minősíti.

Tudjuk, milyen a NER-hatalom: pitiáner, gonosz, bosszúálló és hazug. De még mindig vannak, akik szerint mindennek van határa.

A legkevesebb, ami elvárható, s ami mentené valamelyest a menthetetlent: a hazugsággal vádoló azonnali távozása. Ezt az orvostársadalomnak meg kell követelnie, s a széles értelemben vett társadalomnak szolidárisnak kell lennie.

Ha maradt még bennünk szikrája az öntudatnak.

Kapcsolódó

válasz

 

Szerző

2 hozzászólás

2 Comments

  1. csipetke

    2021.03.27 09:56 at 09:56

    Hogy ki hazudott? Teljesen nyilvánvaló, hogy a fő-fő-fő kórházizében a jó pártkatonák. Nagyon közeli hozzátartozóm kórházban kovid – intenzíven dolgozik, azt mondja, hogy a helyzet elkeserítő, és siralmas. Leginkább az, hogy azt lehet sejteni, hogy a járvány miatt rengeteg más beteg ellátatlanul marad. Azt szajkózza orbán, hogy van elég ágy, és lélegeztetőgép. Csupán azt felejti el, hogy ezekhez SINCS személyzet, és akik valami csoda folytán még ittmaradtak az egészségügyben, a belüket is kidolgozzák. De ahelyett, hogy kapnának egy tisztességes béremelést, ami legalább alulról súrolja az EU-s bérek alsó határát, orbán építtet mégegy stadiont, és folyamatosan tömi a pereputtyát, strómanjait, oligarcháit közpénzzel. Káoszkormány káosz-egészségügye

  2. gina

    2021.03.29 14:01 at 14:01

    Nem kétséges hogy ki hazudik,, a nép tudja, 11 éve csak hazudik ez a mocskos kormány,de kiderül az igazság, a legfontosabb majd Felcsútra egy reptér hogy vezérünk nagy zsiros seggét repitsék ide oda, de a nép majd 22 ben elrepiti öt és bandáját melegebb éghajlatra….semmi nem tart örökké…

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük