Connect with us

Kerítésen innen

Elítéltek újítják fel a balatonlellei Park szállodát – Kinek fütyül…., kiderül!

Megosztás

A közvetlenül a tóparton fekvő szállodát magas szögesdrót kerítésekkel vette körbe a büntetés-végrehajtás, és be is kamerázták a környéket. Az építési terület még évekig ronthatja a kilátást a szomszédoknak, pedig az utca másik oldalán van a Rogán család régi nyaralója is, ami a válás után a volt feleséghez, Rogán Gaál-Cecíliához került, de aztán megvette tőle a miniszter kabinetfőnökének édesapja.

Elítéltek újítják fel a Rogán-família szomszédjában álló balatonlellei Park szállodát
Megosztás

A közvetlenül a tóparton fekvő szállodát magas szögesdrót kerítésekkel vette körbe a büntetés-végrehajtás, és be is kamerázták a környéket. Az építési terület még évekig ronthatja a kilátást a szomszédoknak, pedig az utca másik oldalán van a Rogán család régi nyaralója is, ami a válás után a volt feleséghez, Rogán Gaál-Cecíliához került, de aztán megvette tőle a miniszter kabinetfőnökének édesapja.

„The End”

– búcsúzott augusztus végén az egyik balatonlellei hotel üzemeltetője a Facebook-oldalán a vendégektől. A Park szálloda, amely a tópart egyik utolsó retró szálláshelyeként hirdette magát, végleg bezárt.

70:30

A majd százszobás főépülethez és a fák között elszórt apartmanházakhoz évtizedek óta nem nyúlt senki, az állami tulajdonban lévő ingatlan kívül-belül megmaradt az 1980-as évek színvonalán. Ezen az sem változtatott, hogy az elmúlt években a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül jelentős összegű támogatásokat osztottak szét vidéki szállodák felújítására.

A szomszédban található egycsillagos Hotel Lelle például 1,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.

A szállodafejlesztés a Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térségben című felhívásra 2018. február 1. és 2018. március 14. közötti időszakban lehetett pályázni. A keretösszeg pedig 4,3 milliárd forint volt és maximum 1,5 milliárd forintot lehetett nyerni egy beruházásra. A Park szálló esetében a helyzet májusban változott meg: az állam a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-n keresztül átadta az ingatlant a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának és a Nemzeti Védelmi Szolgálatnak.

A tranzakcióról akkoriban nem adtak hírt, és nem tették közzé azt sem, miért éppen a két belügyi szervezet társult egymással a beruházáshoz. A tulajdoni lap tanúsága szerint a 3,5 hektáros parkot, az épületeket és a szabadstrand melletti zárt mólót vagyonkezelésbe kapták, és 70:30 arányban osztoznak az ingatlanokon.

Újabb „semmi közöd hozzá…-sztori?

A portál megkereste a nagyobbik hányadot megszerző BVOP sajtóosztályát, de nem árultak el részleteket az ingatlanátadásról. A BVOP szerint a projekt külső vállalkozó bevonása nélkül,

teljes egészében fogvatartotti munkaerő segítségével valósul meg.

A főépület egy része a tervek szerint már jövőre elkészül, azonban, mint írták, a fogvatartotti munkáltatás miatt várhatóan több évig tart majd az ingatlanon fekvő összes épület felújítása. A kivitelezésnek ez a módja azzal is jár, hogy

a BVOP a végleges költségeket sem tudta még megjósolni. A beruházás finanszírozását a két szervezet a saját költségvetéséből oldja meg.

A Bolcsik Zoltán vezette Nemzeti Védelmi Szolgálat néhány hónappal az ingatlanszerzés előtt, januárban kapott a

„megnövekedett feladatainak eredményes végrehajtására” kétmilliárd forintot a kormánytól.

A BVOP december elején az elítéltek foglalkoztatásával kapcsolatban egy, a Magyar Nemzetben megjelent cikkben kiemelt példaként említette a balatoni hotelberuházást. A büntetés-végrehajtás szóvivője, Makula György akkor azt mondta, ha elkészül az ingatlan, oktatási és rekreációs központként hasznosítják majd. A komplexum a

„korszerű, komfortos közösségi tereiben szakmai továbbképzéseknek, konferenciáknak ad helyet, illetve pihenési lehetőséget is kínál majd a munkatársak és hozzátartozóik számára”.

A BVOP kérdésünkre azt is hozzátette, hogy

az üzemeltetést is saját hatáskörben, saját munkatársakkal fogják megoldani.

A hotel mellett található az a nyaraló is, amely Rogán Antal öröksége volt

A tóparttól egy utcányira található épületet a fideszes politikus nagyanyja vásárolta meg 2008-ban, és halála után Rogán Antal és húga örökölte. A jelentős költséggel felújított és modernizált épület a miniszter válása után a vagyonmegosztás során egy időre a volt feleségéhez került, ám Rogán kabinetfőnökének édesapja tavaly megvásárolta Rogán–Gaál Cecíliától. További részletekért kattintson a 24.hu-ra.

Kapcsolódó

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük