Connect with us

Kerítésen innen

Emberkereskedelem, a virágzó üzletág – Elsődleges „donorország” Ukrajna

Megosztás

Már évtizedek óta bizonygatja Hollywood, hogy az emberkereskedelem egyik fő kibocsátó országa Románia mellett nem más mint Ukrajna. Ezt a mára már közismertnek számító tényt tovább erősíti Putyin háborúja.

Megosztás

Már évtizedek óta bizonygatja Hollywood, hogy az emberkereskedelem egyik fő kibocsátó országa Románia mellett nem más mint Ukrajna. Ezt a mára már közismertnek számító tényt tovább erősíti Putyin háborúja.

Napi 20 milliós eurós üzlet

Minden menekültkrízis vissza nem térő alkalom az emberkereskedők és az embercsempészek számára, hiszen viszonylag gyorsan és sokat kereshetnek mások kilátástalan helyzetén. És élnek is a lehetőséggel – mondják a magyar szakértők, akik szerint a hangzatos cselekvési tervek ellenére az Ukrajna elleni orosz háború nem segítette az emberkereskedelem és a kizsákmányolás európai visszaszorítását, viszont ráirányította a környező országok figyelmét az évtizedek óta jelen lévő súlyos problémára. Ukrajna már a háború előtt is az európai emberkereskedelem egyik fellegvára volt, ahonnan többnyire – az ENSZ egyik jelentése szerint – Oroszországba és Lengyelországba szállították a modern kori rabszolgákat. A fejlett emberkereskedelmi hálózatoknak az sem volt gond, ha az Egyesült Államokba vagy éppen Izraelbe kellett leszállítani az árut: megoldották hamis papírokkal, a határ csak a csillagos ég volt.

Írja cikkében a Szabad Európa ,amelyben külön foglalkozik a magyar helyzettel is.

Ukrán – Magyar határ

Az orosz-ukrán háború okozta válság kezelésében részt vevő állami és civil szereplőkkel egyeztetett Valiant Richey, az EBESZ emberkereskedelem elleni különleges képviselője.
Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) küldöttei 2022. április 26-án találkoztak Dr. Hegyaljai Mátyással, az emberkereskedelem elleni nemzeti koordinátorral, a Belügyminisztérium Európai Uniós és nemzetközi helyettes államtitkárával. A delegáció látogatást tett a BOK Csarnokban, valamint egyeztetéseket folytatott a Katolikus Karitász vezetésével, (kormany.hu).

Kapcsolódó

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük