Szia, uram! Eladó bank érdekel? - Tiborcz -Orbánvő- István: a Gránit Bank csak a kezdet volt...... - Városi Kurír

Sorting by

×

Szia, uram! Eladó bank érdekel? – Tiborcz -Orbánvő- István: a Gránit Bank csak a kezdet volt……

Egy hete derült ki a nagyközönségnek, hogy az Orbán-család legidősebb sarja, Ráhel és családja marbellai egyéves kiruccanásuk után hazaköltöztek. Míg a hölgy butikot nyitott kisgyermekes szülőknek-nagyszülőknek, addig Tiborc István, a férj sem tétlenkedik.

Hirdetés

Tiborcz István a Portfolio-nak adott interjújában többek között arról beszélt, hogy hosszú távra köteleződtek el pénzügyi befektetőként a Gránit Bank megvásárlásával,

terveik szerint ezt további, előkészítés alatt álló befektetések követik majd.

A Covid-járvány és annak hatásai elhúzódtak, aminek a következményeit leginkább a turizmus és a vendéglátás szenvedte el. A járványra a BDPST cégcsoport azzal reagált, hogy kitartott a hosszú távú tervek mellett, és ez idő alatt senkit se bocsátott el, sőt 2021-ben 280 százalékkal nőtt a BDPST Group által foglalkoztatottak létszáma a turizmus-vendéglátás szektorban.

Azok a cégek tudják sikerrel venni majd az akadályokat, amelyek képesek tartalékokat képezni a gazdaságilag kedvező periódusokban. A krízishelyzetekben felértékelődnek az innovációs és a technológiai befektetések, amelyek a versenyképesség kulcsát jelentik.

– jegyezte meg Tiborcz István.

Még, még, még….: a stratégia első lépése volt csak a Gránit

A Gránit Bankkal és a Diófa Alapkezelővel kapcsolatos távlati céljait firtató kérdésre azt válaszolta, hosszas előkészítés után esett a választás a Gránit Bankra, mint az első, a pénzügyi szektorban lévő akvizíciós célpontra. A BDPST cégcsoport 57 százalékot vásárolt, jelenleg a BDPST Group részesedése 43 százalék.

A Gránit Bankba való befektetés a stratégiánk első lépése volt, ezt további, előkészítés alatt állók követik majd (…) a bank sikeres, hatékony szereplője a magyar piacnak, termékpalettáját, értékajánlatát folyamatosan bővíti, amelyet a BDPST Group, mint részvényes támogat.

A bank stratégiai célja, hogy minél komplexebb szolgáltatásokat nyújtson a jövőben, bővülve privátbanki lábbal, alapkezelői képességgel, és biztosítási termékekkel, modern digitális megoldásokkal, miközben konzervatív szemlélettel szolgálja ki az ügyfeleit. A pénzintézeti szegmensben zajló versenyről és a Bankholding megközelíthető teljesítményéről azt mondta,

a Gránit Bank a hazai piac leggyorsabban és leghatékonyabban növekvő hitelintézete volt az elmúlt 10 évben és ez további erős növekedési potenciált vetít előre.

Tiborcz szerint

a bankszektor sikerét a jövőben nem a bankok mérete és fiókhálózatának nagysága fogja meghatározni, hanem a technológiai fejlettségük és a menedzsmentjük színvonala.

Az interjúból az is kiderül, hogy Orbán Viktor miniszterelnök veje családjával egy év után hazaköltözik, eredetileg is így tervezték.

„Egy iskolai szezont töltöttünk kint, amely most zárul”

– mondta, hozzátéve, a legnagyobb lánya most szeptemberben már Magyarországon kezdi az iskolát.

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.