Connect with us

Bulvár

Jól nézünk mi ki! – Ilyen időjárás vár ránk a héten

Megosztás

Az időjárás megfigyelés ma már nem csak abból áll, hogy kinézünk az ablakon.

időjárás
Megosztás

Egyre inkább központi kérdéssé válik az időjárás, mikor, milyen idő várható, közel sem olyan egyértelmű mint akár néhány éve is.

Így indul a hét

Hétfőn kezdetben helyenként még erősen felhős időre lehet számítani, majd szerte az országban napos idő ígérkezik. A nap folyamán kissé megélénkül az ÉNY-i szél, miközben átmeneti felhősödések is lehetnek. Eleinte keleten, északkeleten, délután inkább északnyugaton fordulhat elő elszórtan gyenge zápor, esetleg zivatar, de többségében csapadékmentesen telik a nap. Jellemzően 30 fok köré, kevéssel a fölé emelkedik a maximum hőmérséklet. Északkeleten lesz ennél hűvösebb. Éjszaka csillagfényes, szélcsendes idő következik, friss hajnali hőmérsékletekkel.

Kedden napos, kellemes, melegedő idő várható kánikulával, gyenge, mérsékelt légmozgással. Szórványos, kisebb záporok csak az Északi-középhegység térségében és az Alpokalján fordulhatnak elő a délután folyamán. Éjszaka eseménytelen időre lehet készülni, kevés felhővel, vagy derült éggel.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

hétfő délután 29 – 32,

kedd reggel 13 – 18,

kedd délután 30 – 34,

szerda reggel 15 – 19 fok körül alakul.

A hét közepén

Szerdán és csütörtökön nyaralóknak kedvező, nyugodt, szerdán keleten változóan felhős-napos, a Dunántúlon napos, csütörtökön országszerte derült idő ígérkezik, jelentős felmelegedéssel. A hőmérséklet ismét többfelé elérheti, csütörtökön sokfelé meghaladhatja a 35 fokot. Számottevő csapadék nem valószínű.

Na és a hétvége?

– Pénteken, a nap nagy részén napos idő lesz, hőséggel. Késő délután, este egy hidegfront éri el térségünket. Szélerősödés, nyugaton elszórt záporok, zivatarok jelzik majd a front útját.

– Szombatra nyugaton és északkeleten visszaesik a hőmérséklet, de így is kánikulára lehet készülni, az ország döntő részén pedig marad a hőség. Északon változóan napos-felhős, szórványosan záporokkal, zivatarokkal tarkított idő körvonalazódik, míg délen zavartalan napsütés a legvalószínűbb. Többfelé megélénkül az északias szél.

– Vasárnapra az Alföldön is picikét mérséklődik a nagy meleg, de ott csak körülbelül 3 fokos frissülésre készülhetnek az ottélők. A szombatinál kissé mérsékeltebb, de még élénk É-i szél valószínű napsütéssel, néhol mérsékelt felhősödéssel.

Biometeorológia ma és holnap

Hétfő: jelentősebb fronthatás nem terheli szervezetünket, de gyenge hidegfrontra jellemző tünetek még előfordulhatnak az arra érzékenyeknél.

Kedd: időjárási front nem lesz felettünk, kánikulára, strandidőre lehet számítani. A visszatérő meleg idő okozhat fáradtságot, álmosság érzetet, emiatt egy-egy kávé elfogyasztása ajánlott a nap folyamán.

(Forrás)

Vitamin pótlás nyáron

Friss!

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük