Connect with us

Kerítésen innen

A megafonos megmondóember karlendítős esete

Megosztás

Talányos kép érkezett a szerkesztőségünkbe egy olvasónktól. A fotót küldő azt állítja, hogy Orbán Viktor rendszerének egyik jól ismert, ma is aktív propagandistájával van dolgunk, ő ragadtatta magát a nácikra jellemző karlendítésre ifjabb korában – írta Gulyás Balázs, amit Perintfalvi Rita teológus sem hagyott szó nélkül.

Megosztás

Talányos kép érkezett a szerkesztőségünkbe egy olvasónktól. A fotót küldő azt állítja, hogy Orbán Viktor rendszerének egyik jól ismert, ma is aktív propagandistájával van dolgunk, ő ragadtatta magát a nácikra jellemző karlendítésre ifjabb korában – írta Gulyás Balázs, amit Perintfalvi Rita teológus sem hagyott szó nélkül.

„Trombitás Kristóf esete a n*ci karlendítéssel

Trombitás Kristóf nem csupán 21 éves korában viselkedett gyűlölködő n*ciként, ahogy ezen a fotón is láthatjátok, amit Gulyás Balázs újságíró talált meg róla, hanem így viselkedik nap mint nap. És ráadásul ő a Fidesz egyik legbutább és legtehetségtelenebb, ámbár az adóforintjainkból iszonyatos túlfizetett Megafonos megmondóembere. Nem is értem, hogy onnan miért nem dobták még ki?

Vagy a Fidesznek megéri, hogy 2019. április 15 és 2023 május 8 között 169 528 766 forintot adott neki 75 FB hirdetésre, amiből mindössze egy 39 ezer fős Fb követőtábort sikerült csak! felépítenie.

Most szólok: én szinte a nullából építettem fel majdnem ugyanennyit! Vagyis bocsánat nem, én azért tudtam ezt felépíteni, mert van olyan üzenetem, ami az embereket valóban érdekli. És vannak követőim, akik szeretnek és terjesztik az üzenetet, amit fontosnak éreznek.

Mert lehet, hogy a Fidesz elhiszi, hogy az állandó gyűlöletkeltéssel mindig tarolhat, de valójában az emberek már hánynak a sok mocsoktól, amit rájuk öntenek, mert torkig lettek vele….”

-írta Perintfalvi.

A fotó csekkolva….

Gulyás Balázs minden lehető helyen utánanézett a fotó eredetiségénak:

„A howolddoyoulook.com internetes kereső szerint, amely olyan szolgáltatást nyújt, hogy feltöltött fotó alapján megállapítja az azon szereplő személy korát, a fotón szereplő férfi a fotó készültekor 21 éves volt. Trombitás Kristóf 1988-ban született, idén 35 éves. (…) Egy másik online szolgálatás, a FotoForensics (hozzávetőlegesen: „Fotó-krimináltechnika”) úgynevezett hibaszintelemzést (ELA) használ a digitális fotók tömörítési hibáinak elemzésére, illetve annak megállapítására, hogy egy fotót manipuláltak-e digitálisan vagy sem. A kérdéses, olvasónktól kapott fotót ebbe az alkalmazásba is feltöltöttük, és azt a választ kaptuk, hogy a felvételbe nem piszkáltak bele. (…) Egy másik, újságírók által előszeretettel használt online arckereső applikáció, a PimEyes fordított képkeresés szolgáltatása is egyértelmű eredményt ad, ez a szolgáltatás is beazonosítja Trombitás Kristófot. Az alkalmazás egy olyan fotóját adja három különböző weblapról keresési eredményül, mely az „Ez itt a kérdés…” című köztévés műsor házigazdájaként ábrázolja a férfit….”

Lendületes lendítők

  • Négy évvel ezelőtt Oláh Gellért, az azóta az Origóba olvadt 888 munkatársa bukott le karlendítéssel. Becsületére legyen mondva, ő akkor azonnal távozott a közéletből és azóta sem tért vissza.
  • 2021-ben Gyenge Dánielről, a Neokohn című kormánybarát zsidó lap hír- és véleményportál szerzőjéről jelentek meg olyan fényképek, melyeken karlengetés és nyilas zászlóval pózolás közben látható. A férfi miután elismerte és bocsánatot kért a tetteiért, akkor maradhatott a lapnál. (Jelenleg már nem szerepel az impresszumukban.)
  • Talán még megdöbbentőbb eset volt, amikor a Vadhajtások elnevezésű heccportál állandó provokátoráról, B. Zsoltról jelent meg egy olyan felvétel, amelyen nem csak az ő jobb karja lendül a náci üdvözlésre, de a fotón szereplőn kisfiát is erre tanítja.
  • A KDNP pártalapítványa által finanszírozott Vasárnap.hu akkori főszerkesztője, Horváth Tamás 2021 augusztusában lemondott, miután kiderült, korábban aktív résztvevője volt az Erő és Elszántság nevű neonáci szervezet demonstrációinak, ahol Hitler propagandaminiszterének jelszavát skandálta, a nácikra pedig az európai kultúra védelmezőiként hivatkozott. Horváth a Fidesz-közeli 888.hu-tól érkezett a laphoz, ahol Hitlert és Szálasit éltette egy később eltávolított írásában.
  • Két évvel az utóbbi esetet megelőzően Sneider Tamás akkori Jobbik-elnök 2016-os esküvői fotózásáról került ki karlendítős videó. Felvételeken a menyasszony kétszer is a hitleri köszöntéssel pózolt a fotósoknak. Azóta Sneider előbb a pártjából távozott, majd a közéletből is.

Szerző