Lendvai Ildikó: a pillanat, amikor Magyarország első embere a félnáci könyvdarálók és egésznáci módszereik mellé állt

A miniszterelnököt vasárnap reggel a közrádióban (köz?!) a szélsőjobb által ledarált mesekönyvről kérdezték. Ez volt a pillanat, amikor Magyarország első embere a félnáci könyvdarálók és egésznáci módszereik mellé állt.

Közölte, a magyarok ugyan nagyon türelmesek a homoszexuálisok iránt,

de “van egy vörös vonal, amit nem lehet átlépni. Hagyják békén a gyerekeinket!”

Most nem részletezném, hogy a mesekönyv egészen másról szól, a többiektől különböző gyerekek (nem fehér bőrűek, fogyatékkal küzdők, szegények, örökbe fogadottak, és igen, egy mesében a meleg párok által neveltek) befogadásáról.

De kérem, kövesse a saját iránymutatását!

1. Ne lépjen át egy vörös vonalat! A vonal túlsó oldalán a könyvdarálás, a megbélyegzés, a mások kirekesztése és pl. a homofóbia van. Ön most átlépte ezt a vonalat. Mi az, hogy

“a magyarok türelmesek a homoszexuálisok iránt”? Akkor a melegek egy másik csoport, ők nem magyarok?

2. Megfontolandó gondolat:

“Hagyják békén a gyerekeinket!”

Miniszterelnök úr, nem kezdhetnék magukon? Hagyják békén a gyerekeinket! Ne mossák át az agyukat ostoba állításokkal és hamis bálványokkal a tankönyvekben, ne ültessék a fejükbe az Önök előítéleteit, ne küldjenek fegyveres őröket rájuk, ne terheljék agyon őket emészthetetlen mennyiségű bebiflázni valóval. Az én családomban a gyerekeket melegek még nem akarták bántani. Önök a fenti módokon igen.

Tényleg, hagyján békén őket! Legalább a gyerekeinket.

Forrás

L. Ritók Nóra hozzáteszi:

https://www.facebook.com/lritoknora/posts/1319251695073734

A Nem tehetsz róla, tehetsz ellene alapítvány alapítója, Mérő Vera közleményében bejelentette, hogy a szervezet nem hagyja annyiban a tegnapi jogsértéseket:

“Matiné után – közlemény a folytatásról

A most induló Nem Tehetsz Róla, Tehetsz Ellene Alapítvány szervezői fellépnek a jogi mulasztásokkal szemben. Vasárnap ugyanis a rendőrség hozzájárult ahhoz, hogy a gyülekezési joggal visszaélő homofób provokátorok megakadályozzanak egy gyermekrendezvényt. A jogaikban megsértett panaszosokat a Magyar Helsinki Bizottság képviseli az eljárásban. Sajnos, nem arról a folytatásról lesz szó, ami egy következő, jóval nagyobb volumenű eseményt hirdet meg, erről még zajlanak az egyeztetések. Az viszont már biztos, hogy azt a súlyos és sorozatos jogsértést, ami a szülői beszámolók szerint az online közvetítést néző kisgyerekekre is negatív hatással volt, nem hagyhatjuk szó nélkül.

Azért nem, mert ha a rendőrségbe mint parancsra cselekvő erőszakszervezetbe vetett közbizalom meginog, annak a társadalomra nézve a legsúlyosabb következményei lehetnek.

És azért, mert elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ezek szerint mindez bármikor megismétlődhet.

A jogainkért kiállni a legfontosabb felelősségeink egyike

Ahol az ilyesmi következmények nélkül marad, ott előbb-utóbb annyira meggyengül a társadalom, hogy képtelenné válik az érdekérvényesítésre, az pedig a jogállam végét jelenti, az utolsó nyugodtan lekapcsolhatja a villanyt. Ezért döntöttünk úgy, hogy

nem hagyjuk szó nélkül a történteket, és ha már a helyszínen jogszerűtlenül nem engedték a rendőrök, hogy panaszt tegyünk, utólag szeretnénk jogorvoslatot.

Mivel a most induló Nem Tehetsz Róla, Tehetsz Ellene alapítvány profilja az áldozatvédelemben nyújtott sértetti képviselet, nem magunk fogunk eljárni, hanem a Magyar Helsinki Bizottság, akik azonnal a segítségünkre siettek, és ma elvállalták az ügyben a képviseletünket.

Fel fogunk lépni a jogsértések ellen, a jövő hét elején jelentkezünk a további részletekkel.”

Gáz-riasztófegyverrel

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük