Vegyünk egy széles terpeszt: rock&roll Pécstől az underground-ig – Koszits Attilától nektek!

Akik valamicskét is érzékeltek a korai rocktól a beatzenén át az undergoand-ig ívelő időszak történéseiből, azok jól tudják, hogy az ötvenes évek végétől Pécs és Miskolc volt ennek a zenének a két vidéki központja. Az elmúlt év végén jelent meg egy a pécsi időket feldolgozó nagyon részletes és pontos könyv Underground ’80 címmel a Pécs kiváló rockkommentátora, Koszits Attila tollából.

Tovább

Meseország mindenkié. De mi köze van ennek a világegyetemhez?

Budapest Főváros Kormányhivatala hivatalos weboldalán olvasható 2021. január 19-i dátummal, miszerint „Fogyasztóvédelmi eljárás keretében állapította meg a hatóság, hogy tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat a Meseország mindenkié című könyv értékesítésekor az azt kiadó Labrisz Egyesület.

Tovább

Kidobott könyvekből nyitottak könyvtárat a kukások

Lomtalanítások alkalmával mindig összeszedem a kidobott könyveket és hazacipelem. Először egy kupacba kerülnek, ahonnan a család szemezgethet belőle, majd azokat, amikre senki nem csapott le, elviszem a közeli antikvárius ismerőshöz, aki kiteszi egy erre rendszeresített ládába az üzlete elé, hogy más is mazsolázhasson.

Tovább

Tabudöntő könyv jelent meg a pszichológusokról

Könnyen és gyorsan bele lehet gabalyodni a segítők hálójába – fogalmaz a most megjelent PszichoBiznisz című könyv szerzője, aki a Városi Kurír Gyógyuló rovatának is munkatársa. Szigeti Ildikó arra vállalkozott, hogy bevezeti olvasóit a lélekbúvárok lila ködös világába. Olyan „kulisszatitkokat” is elárul, amelyeket eddig csak kevesen mertek és tudtak.

Tovább