Connect with us

Bulvár

Gyönyörű nyári hétvége vár ránk

Megosztás

A hét közepére jellemző változó, de inkább rossz mint jó időt egy igazi nyári hétvége váltja fel annak minden szépségével és néhány hátrányával együtt. készüljünk az igazi nyárra!

Elő weekend

Pénteken változóan napos-felhős, melegedő idő várható mérsékelt, élénk DNY-i légmozgással. A hőmérséklet délután helyenként meghaladja a 30 fokot. Napközben csapadék általában nem hullik, legfeljebb az északi határszélen elvétve előfordulhat gyenge záporeső. Este és az éjszaka első felében megnövekszik a felhőzet, és már kiterjedtebben, az ország északi felén nő meg a szórványos záporok esélye. Egy-egy zivatar is kialakulhat. Az éjszaka második felében eleinte erősen felhős marad az ég, majd nyugat felől csökken a felhőzet. Megszűnik a csapadék is.

Lépten-nyomon nyár

Szombaton sok napsütés, és ismét kánikula várható. Északon, északkeleten itt-ott kialakulhat záporeső, esetleg gyenge zivatar. Késő estére egy hidegfront érheti el hazánkat, így éjszaka megnövekszik a felhőzet, és szórványosan előfordulhatnak záporok, valamint zivatarok.

Vasárnap az éjszaka érkezett hidegfront határozza meg időjárásunkat. Döntően erősen felhős idő ígérkezik, de átmeneti napos időszakok is várhatók. Eső, záporeső, zivatar szórványosan előfordulhat. Egy-egy hevesebb zivatarnak is van esélye, de ez nem lesz nagyon jellemző. Mérsékelt ÉNY-i szél fúj.  Délkeleten még marad a kánikula, másutt csökken pár fokot a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

A hétvégén frontmentes időre számíthatunk. Ismét alkalmassá válik az időjárás strandolásra. A melegedéssel előfordulhatnak melegfrontra jellemző tünetek, mint például a fáradság, illetve álmosság érzet.

(Eumet)

Ezeket olvasta már?

Szerző