Connect with us

Kerítésen innen

Orbán Viktor végleg elvetette a sulykot, tett az EU-csúcsra

Megosztás

Orbán Viktor magyar miniszterelnök megengedte magának azt a luxust, hogy ne vegyen részt azon az EU-csúcson, amelyen az Unió stratégiájáról döntöttek a Hamasz-támadás utáni Közel-Keleten.

EU-csúcs
Megosztás

Orbán Viktor magyar miniszterelnök megengedte magának azt a luxust, hogy ne vegyen részt azon az EU-csúcson, amelyen az Unió stratégiájáról döntöttek a Hamasz-támadás utáni Közel-Keleten.

Fontosabba pekingi páváskodás

Orbán Viktor ismét súlyosan bizonyította mennyire nem érdekli mi történik az EU-ban, hiszen ha nem így lenne, akkor valahogy megoldotta volna, hogy részt vegyen a szerdai, nagyon fontos EU-csúcson. Neki azonban, ahogy külügyminiszterének is fontosabb volt a pekingi páváskodás és egy szégyenletes tárgyalás a nemzetközi elfogatóparancs alatt álló Vlagyimir Putyinnal.

 

Senkiben nem bízik?

Úgy tűnik Magyarország kormányfője már annyira paranoiás, hogy senkiben nem bízik az itthon maradott koránytagok közül, hogy őt bízza meg a hazánk képviseletével, nem, ő inkább Karl Nehammer osztrák kancellárt kérte fel a feladatra, holott ha már így állt a helyzet, Odor Lajos szlovák ügyvezető miniszterelnök (magyar) is bejelentkezett  a fontos csúcstalálkozón.

Európában csökkenteni kell a feszültséget és a biztonsági kockázatot

EU-csúcs,

Charles Michel 

A rendkívüli konferencia után Chales Michel,  az Európa Tanács elnöke hangsúlyozta, hogy a közel-keleti konfliktus megosztottság okoz az európai társadalmakban, ezért csökkenteni kell a feszültséget és biztonsági kockázatokat, küzdeni kell a gyűlöletbeszéd, az antiszemitizmus az iszlamofóbia és a rasszizmus ellen. Az elnök kijelentette, hogy egyetlen ország profitál ebből a konfliktusból: Oroszország.

Ursula von der Leyen, az Európia Bizottság elnöke arról beszélt, hogy a Hamasz a palesztin népnek is fájdalmat okoz, hiszen ők a terroristák, nem a palesztin nép, hangsúlyozta, hogy

”Izraelnek joga van megvédeni magát a nemzetközi és humanitárius joggal összhangban. 

 

 

Szerző