Connect with us

Ez a nap

Valamennyi vasútvonalon megindult a közlekedés

Megosztás

Hétfőn üzemkezdettől valamennyi vasútvonalon megindult a menetrendszerű közlekedés – közölte a Mávinform hajnalban. Borsod megyében viszont még vannak járhatatlan útszakaszok.

Karcag és Tiszafüred között is újraindult a vonatközlekedés, miután a hótorlaszokat hóekével megszüntették a vasúttársaság szakemberei.

Vasárnap az ország több vasútvonalán szünetelt a közlekedés a rendkívüli időjárás miatt. A havazás és a jegesedés felsővezetéki, illetve váltóműködési hibákat okozott, továbbá az erős szél miatt hótorlaszok akadályozták a vonatközlekedést.

Járhatatlan útszakaszok Borsod megyében

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében két útszakasz még járhatatlan hétfőn hajnalban a rendkívüli időjárás következtében, három útszakasz pedig félpályán járható – közölte a rendőrség a honlapján.

Hétfő hajnal 4 órai adatok szerint a havazás és hóátfúvások miatt Gesztely és Újharangod, továbbá Vilmány és Fony között járhatatlan az út.

A Taktaharkány és Újharangod, Mezőnagymihály és Gelej, továbbá Köröm és Tiszalúc közötti útszakaszok félpályán járhatók.

A honvédség is részt vett a mentésben

A Magyar Honvédség is részt vett a hétvégi szélsőséges időjárási körülmények okozta veszélyhelyzet kezelésében – közölte a Honvédelmi Minisztérium vasárnap késő este.

A közlemény szerint a honvédség március 17-én és 18-án hét helyszínen látott el folyamatos készenlétet a személy- és vagyonmentés érdekében. Több mint 100 katona 37 technikai eszközzel vett részt a mentési feladatokban. A kutató-mentő helikopterek mellett a honvédség lánctalpas járművei is készenlétben állnak.

A honvédség a debreceni helyőrségből 8 csoportot indított útnak, hogy Borsod-Abaúj Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kerekes és lánctalpas eszközökkel, a társszervekkel együttműködve a bajba jutott állampolgárokat segítse.

A magyar katonák vasárnap estig 6 helyszínen 11 alkalommal segédkeztek különböző közúti mentésben. Látókép térségében pedig az áramszolgáltatás helyreállításához kérték a honvédség segítségét, mivel a helyszínt csak a katonai terepjárók segítségével tudták megközelíteni – írták.

Még áramkimaradás van Hajdú-Biharban, de helyreállt a villamosközlekedés Debrecenben

Folyamatosan állítják helyre az áramszolgáltatást Hajdú-Biharban. Ahol még nincs áram, ott továbbra is folyamatos a rendőri jelenlét – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata hétfő délelőtt az MTI-t.

Még húsz településen – Bakonszeg, Balmazújváros, Berettyóújfalu, Bihardancsháza, Biharnagybajom, Bihartorda, Földes, Hajdúszoboszló, Kaba, Kismacs, Nádudvar, Nagyhát, Nagyhegyes, Nagymacs, Nagyrábé, Püspökladány, Sárrétudvari, Szerep, Telekföld, Tetétlen – akadozik az áramellátás.

Debrecenben időközben teljesen helyreállt a villamosközlekedés – jelezte a DKV közlekedési társaság sajtóügyeletese.

Csohány Andrea emlékeztetett arra, hogy az 1-es és 2-es villamosokat a rendkívüli időjárás miatt szombat este hétkor kényszerült leállítani a DKV. Az ónos eső miatt a felsővezetékeken 3-4 milliméter jég keletkezett.

Az 1-es vonalon vasárnap délutánra sikerült helyreállítani a menetrend szerinti közlekedést, ott vasárnap éjszaka is közlekedtek a járművek, ezzel igyekeztek megakadályozni a vezetékek újbóli jegesedését. Hétfő reggelre a 2-es villamos felsővezetékeit is jégtelenítették, így hétfő délelőttre teljesen helyreállt a menetrendszerű villamosközlekedés Debrecenben.

(Forrás: MTI)

Előzmények:

A márciusi tél, a hóvihar miatt sok helyen nehéz közlekedni

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük