Connect with us

Budapesti hétköznapok

Még mondja valaki, hogy fontos ügyben nem áll össze a Fidesz-MSZP frakció!

Mentve a haza! - Ifjabb Schobert Norbert tartalékos katonának állt
Megosztás

Nem lesz nagy gubanc s fővárosi közgyűlésben, ha követik a pesterzsébeti példát és az igazán fontos, a választók érdekeit képviselő kérdésekben egy szempillantás alatt betemetődik az a bizonyos árok és összeáll a nagy-koalíció! 

Remények…Isten véletek?

Összefogott Pesterzsébeten a Fidesz, az MSZP és két ex-DK-s, jelenleg független képviselő, hogy még a nyár vége előtt megemeljék fizetésüket, jutalmat szavazzanak meg a polgármesternek, és embereket cseréljenek le a bizottságokban

– írta a Telex. A XX. kerületet Szabados Ákos független polgármester vezeti, aki 2019-ben és idén is a Fidesz támogatásával nyert.

Pesterzsébeten jelenleg öt fideszes, két LMP-s, két momentumos, egy jobbikos, egy párbeszédes, két MSZP-s, két DK-s és két ex-DK-s képviselő van. Utóbbiak között van a kerület korábbi alpolgármestere, Nemes László, aki 2022-ben lemondásra kényszerült, miután kiderült, hogy családja magáncélra használta kerület által számára munka célra kiadott taxikártyákat.

Baloldali többség? Ugyan már…..

Bár a kerületi testületben akár baloldali többség is lehetne, a kormánypárti képviselők mellé állt a két szocialista és a két egykori DK-s is. Így

két bizottságban sikerült leváltaniuk az elnököket, helyükre pedig maguk közül választottak újat, és lecseréltek külsős bizottsági tagokat is. Továbbá megemelték a képviselői tiszteletdíjat és a bizottsági elnökök és tanácsnokok díját is.

Az 1998 óta a kerületet vezető polgármesterrel pedig annyira meg voltak elégedve, hogy

négy havi fizetést, azaz nagyjából hatmillió forintos jutalmat szavaztak meg neki. Emellett 60 millió forintot irányoztak elő hivatali gépjárműre is.

Ezeket a döntéseket egyedül Mach Péter, a testület egyetlen párbeszédes tagja nem támogatta. A rendkívüli ülésre

a bizottsági elnökök és tanácsnokok tiszteletdíjának drasztikus emelését a polgármester nyújtotta be írásban, a többit pedig szóbeli javaslatként, részletekben terjesztette elő a többi képviselő.

Őrségváltás előtt….

Mach szerint a fizetésemelés mögött az állhat, hogy nyárra még a távozó képviselők is megkapják az emelést. A képviselői tiszteletdíj ugyanakkor mindössze ötezer forinttal nőtt (345-ről 350 ezer forintra), addig a bizottsági elnökök 411 ezer forint helyett 700 ezret kapnak majd. Az új közgyűlésből a két mostani MSZP-s és az egyik ex-DK-s képviselő is hiányozni fog, egyedül Nemes László tér majd vissza ősszel újabb öt évre.

A pesterzsébeti új testületben már 7 kormánypárti képviselő és egy Mi Hazánkos lesz, az ellenzéki pártok összesen 8 képviesőt adnak majd.

Kapcsolódó

Szerző