Connect with us

Kerítésen túl

Orbán a kisgatyót öltönyre váltotta és fontosembereset játszik

Orbán a kisgatyót öltönyre váltotta és fontosembereset játszik
Megosztás

Orbán Viktor megérdemelt nyári lazaságát megszakítva Angliába repült, hogy részt vegyen az Európai Politikai Közösség (EPC) negyedik csúcstalálkozóján az Oxford közelében lévő Blenheim-kastélyban.

Mecsoda a különbség….

Ahogy megírtuk, Orbán Viktor stábja ebben az évben is azt találta ki, másolta le, hogy egy kocsmáros közösségi oldalán, amit összesen 26 ember követ, jelentse be:

a király majdnem meztelen, vagyis sortban-bő ingben lazul egyet Horvátországban.

A sas újra fel-, majd leszállt….

„Indul az EPC-csúcs Angliában. 43 ország, több mint 40 állam- és kormányfő. Napirenden az ukrajnai háború és a migráció.”

A hozzászólásokból…

„Ott is Puytin érdekeit fogja képviselni? Mi inkább azt kérnénk, menjen ki és kávézgasson a széljobbos barátaival és hagyják a nagypolitikát azokra, akik nem egy őrült diktátor kezei közé löknék a hazájukat és Európát.”

„Úgy hiányoztál mint köztévéből az igazság ”

„Mintha ott, bárki is kíváncsi lenne rád🤣🤣 Majd megint egymagadban fogsz dúzzogni, mert a kutyát se érdekled” „Meg fog ártani ez a sok össze-vissza röpködés!”

„Ennyit tudsz felmutatni? Ez egy jogkörök nélküli gittegylet, egy szimpla beszélgetős fórum, max közös állásfoglalásuk lehet.. Az itthoni általad okozott problémákat agyon hallgatja a kormány. Nincs klíma a kórházakban, műtétek maradnak el. A vonatok lepukkannak, míg lázárka fantázik, az ipar 5%-ot visszaesett, megszorításokkal operáltok megint… Hol a pénzünk? Oroszbáb NULLÁK VAGYTOK, Értelmes ember nem szavaz rátok!”

Mi fán terem ez a „csúcs”?

Az Európai Politikai Közösség (EPC) az Európa jövőjéről szóló politikai és stratégiai megbeszélések kormányközi fóruma, amelyet 2022-ben Emmanuel Macron francia államfő kezdeményezésére hoztak létre. A tanácskozásra 47 európai állam-, illetve kormányfő kapott meghívást. A vezetők az előzetes napirend szerint megvitatják az Ukrajnának nyújtott támogatást, valamint az olyan közös kihívásokat, mint az energia és az összeköttetés, a biztonság és a demokrácia, valamint a migráció. Könnyen lehet, hogy ez nem lesz olyan kellemes Orbán Viktor számára, mint a nyaralás: „békemissziónak” nevezett találkozói miatt kemény kritikákat kap az EU-tagállamoktól, legutóbb Petr Fiala cseh miniszterelnök mondta azt, hogy helytelenek és nem szolgálják Európa érdekeit a találkozók – szerinte Orbán Viktor Vlagyimir Putyinnak segít a jelenlegi helyzetben, és ez helytelen.

Szerző