Connect with us

Kerítésen innen

Emlékezzünk erre 2 év múlva a fülke magányában: Pintér minisztériuma azért nem reagált eddig, mert csak „az ellátórendszer kis részét érték” a hibák

...és van képük hozzá! Pintér miniszter nem állt ki Ön elé, államtitkára szerint: a hőségriadó ellenére zavartalan a betegek ellátása
Megosztás

Tegye fel a kezét, aki nem hallott arról mostanság az ország minden részéből kórházi osztályok leállásáról, elmaradt műtétekről, bedöglött műszerekről és liftekről, hiányzó orvosokról és nővérekről, elfogyott gyógyszerekről, bedöglött, vagy soha nem volt klímaberendezésekről, amikor kórházzal kapcsolatos hír került szóba! Két ember tuti van, mégpedig Pintér Sándor miniszter és Takács Péter, a pontosan ezért felelős államtitkár.

Pintér Sándor és a „se hall, se lát” beosztottjai….

Ennek az időszaknak is megfelelő felkészültséggel futottunk neki

– mondta Takács Péter az RTL Híradónak azzal kapcsolatban, hogy a hőhullám közben az elmúlt hetekben több kórházban is elromlott a klíma, ezért műtéteket és kezeléseket kellett elhalasztani. Biztosan azt akarta mondani, hogy „alkalmatlanságát elismeri és lemond”, csak rossz papírt fújt a kezébe a nem létező szél.

A közszolga elfelejtette, hogy a főnökeivel -velünk- packáz és velük beszél?

Az egészségügyért felelős államtitkár szerint amikor pár éve egy enyhébb hőhullám idején gond volt a kórházak hűtésével és maradtak el műtétek, elindítottak egy energetikai korszerűsítési programot. Mint mondta,

a kormány több mint 10 milliárd forintot fordított a klímaberendezések felújítására és ahhoz képest, amekkora hőhullámok vannak, nagyon kevés leállás – szerinte 4 – volt, javításra pedig további pedig 1,3 milliárd forintot szántak.

Terveik szerint vásárolnak két -azaz 2 db.!- ipari mobil klímaberendezést, amit olyan helyeken tudnak bevetni, ahol épp szükség van rá.

Ez esetben vizsgálatra szorulnak a megbízást elnyerő cégek és azok is, akik a megrendeléseket leadták, mert valamit nagyon rosszul csináltak. Ha pedig a fent említett pénz ennyire elég, akkor valamelyik baromi fontos őrület finanszírozásából kell annyit átcsoportosítani, amennyire szükség van ahhoz elegendő számú és minőségű géppark beszerzésére.

A kussolás joga és annak oka….

Arra a kérdésére, hogy miért csak most szólalt meg az államtitkár, holott 10 napja vannak leállások, Takács azt mondta,

„az ellátórendszer kis részét érték ezek a problémák, beteg nem maradt ellátatlanul”.

A politikus megjegyezte, ahol szükség volt rá, és a kormány politikai ellenfelei keltettek csak hisztériát.

A globális felmelegedés miatt át kell állni Magyarországon is arra, mint ami a mediterrán országokban van már 20 éve, hogy a halasztható műtéteket a hőhullámok idején nem végzik el

– fogalmazott az államtitkár. Azt nem ecsetelte, hogy ezt miért nem tették meg, amikor évek óta ez a tendencia.

Ő Takács Péter (fotó: facebook)

Most tessék fülelni!

„ahhoz, hogy a kórházakat teljesen felszereljék klímával, az kell, hogy a villamos hálózatot Európa-szerte fejlesszék.”

Hát itt a grandiózus terelés: pubi, ahhoz, hogy legyen elég klíma mindenhol az kell, hogy erre költse a regnáló kormány a milliárdjainkat, ne -ez tudom, demagógia, de mégis!- stadionra, propagandára, űrhajósokra, repülőtér megvételre, mini Dubaj-támogatásra, tengeri kikötővásárlásra, Mészáros-menedzselésre stb.

Csak úgy….

Szerző