Connect with us

Kerítésen innen

Hol van már a „10 dkg párizsi-ajánlott levél” kombó? – A posta a kisboltok után a művházakba költözne

Hol van már a "10 dkg párizsi-ajánlott levél" kombó? - A posta a kisboltok után a művházakba költözne
Megosztás

Másfél éve jött a hír, hogy a tucatnyi faluban fenntarthatatlannak minősített a Magyar Posta addig működő hivatalokat, amik helyett a helyi kisboltok vehetik át a lehetőséget, hogy ellássák -részben legalábbis- a feladatot. Most újra terítéken a probléma, amire „kanyarban előzős kreatív szokásunkhoz híven” új megoldás vetődött fel.

Posta-para

A Magyar Postával való együttműködés keretében új típusú partnerprogram indul, s a közművelődési intézmények munkatársainak átcsoportosításával ott is működhet postai szolgáltatás, ahol másként megszűnt volna

Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár hozzátéve, hogy a

kulturális államtitkárság új programja, hogy bevinnék a kis postákat a művelődési házakba és már meg is kezdték felmérni a települések igényeit az új típusú szolgáltatásra. 

„Jobb pályán”?

Csökölyben már majdnem egy éve az önkormányzat épületében működik a helyi posta.

Tavaly júniusban zárt be nálunk a posta, de a Posta Partner program keretében meg tudtuk tartani a szolgáltatást

-mondta el a sonline.hu-nak Jakab Csongor polgármester. Kiskorpádon is az önkormányzat épületében kapott helyet a posta, ahol megszűnt volna a szolgáltatás, ám azt még nem tudni, mi lesz a sorsa a véseinek. 

Már megkeresett minket a Magyar Posta, hogy vegye át az önkormányzat a működtetést, de a mi hivatalunk olyan pici, hogy ott nincs erre hely

-nyilatkozta Bertók László, vései polgármester. Arra a felvetésre, hogy egy új elképzelés szerint a művelődési házba kerülhetne a posta, óvatosan reagált.

Ha adnának pénzt egy munkatárs alkalmazására, működhetne. Nálunk az ott dolgozó kolléga nem csak közművelődési feladatokat lát el, hanem millió más feladata is van, ennél több munkával nem terhelhetjük.

Göllében is felmerült a postabezárás, a polgármester információi szerint gazdaságtalan működésre hivatkozik a tulajdonos.

Pedig úgy tudom, nem megy rosszul, ráadásul nálunk a környéken nincsen posta

– mondta Novák Márk polgármester.

Nemrég nyílt meg Göllében a Civil Ház, aminek egyik felében lenne helye a postának, de a vállalkozó, aki kibérelné a helyiséget még nem határozta el magát

tette hozzá a településvezető.

Szerző