Connect with us

Kerítésen innen

Orbán Viktor az első aranyéremig tudomást sem vett olimpikonjainkról

Orbán Viktor az első aranyéremig tudomást sem vett olimpikonjainkról
Megosztás

Orbán Viktornál, aki azt híreszteli magáról, hogy szereti a sportot, úgy látszik az olimpiára kijutott sportolóink fantasztikus teljesítménye csak akkor érinti meg az ingerküszöböt, ha aranyérem a végeredmény. Persze ez nem igaz a focira, hiszen ott -kis túlzással- a pár percig az élmenyőz árnyékába kijutó válogatottunk minden passza megért egy bejegyzést a miniszterelnöki közösségi oldalon.

Az arany bűvölete….

Kós Hubert megnyerte a 200 méteres hátúszást a párizsi olimpián, ezzel megszerezte Magyarország első aranyérmét a francia fővárosban. A 21 éves versenyző a csütörtöki fináléban 1:54.26 perces idővel diadalmaskodott. Az Egyesült Államokban, a legendás Bob Bowman irányításával készülő Kós ezzel a magyar úszósport történetének 30. olimpiai aranyát szerezte meg.

Több sem kellett az Orbán közösségi oldalát kezelőknek, azonnal megszületett a miniszterelnöki gratuláció:

„Még csak 21, és már megcsinálta! Gratulálok, Kós Hubert!”

(Csak, hogy ha egy társaságban szóba kerül, ne álljon ott ostobán a főközszolga: Egerszegi Krisztina 14 évesen nyerte az első olimpiai aranyérmét és Milák Kristóf is 21 évesen lett olimpiai bajnok. Az úszósportban jellemző, hogy fiatalon lesznek olimpiai érmesek.)

Gyurcsány-olvasat

„Néma Levente, de valójában rosszabb, mert azzal, hogy miközben a magyarok egy hete küzdenek Párizsban az olimpián, a kormányfő a mai napig, azaz az első aranyig meg se mukkant, valójában azt mutatja, hogy őt a küzdelem nem érdekli, neki csak a győzelem fontos.

Milyen ember ez? Hogy vezethet ilyen mentalitással egy ember egy országot? Ha jól látom, hát elég pocsékul.

  • Mert aki nem nyert, az őt nem érdekli. Az neki nem fontos. Az, gondolom, neki nem rendes magyar ember.
  • Mert szerinte minden mérkőzés addig tart, ugye ő mondja ezt, amíg nem győztünk. Aki nem győz, az nyilván értéktelen. B kategóriás magyar.

Micsoda szörnyű alak ez az Orbán! Te jó Ég!

Akkor mondom: minden ember fontos, minden sportoló fontos, mindenki küzdelme a mi küzdelmünk is. Egyébként meg csak azért is: hajrá magyarok! Minden magyar! „

Pottyondy Edina olvasata

„Döbbenetes, hogy milyen agresszíven követeli az ország az aranyakat. Mintha járna, mintha a tévénézés jól megérdemelt jutalma lenne. Az ezüst vereség, a bronz csalódás, a negyedik helytől lefelé már csak lemondó sóhaj.

Amilyen könnyen belenyugodott a magyar ember abba,

hogy a fizetések, az egészségügy vagy az oktatás az első ötvenben sincs, olyan öntudatosan hisztizik az olimpiai elsőségért.

És ez nemcsak azért káros hozzáállás, mert irreális terheket rak a sportolókra, nemcsak azért, mert egy hazug önképet szolgál, és nemcsak azért, mert elvesz sok örömöt és sikert. Hanem azért is, mert ez a mentalitás átmegy a hétköznapokra is.

És ahogy az aranyfüggő fotelgollam nem érez büszkeséget és tiszteletet azok iránt, akik a világon „csak” az ötödik vagy huszadik vagy negyvenedik legjobbak valamiben, épp így nem ad tiszteletet azoknak, akik erejüket megfeszítve dolgoznak és teljesítenek ebben az országban. A szociális munkásnak, a tanárnak, a vállalkozónak vagy a színésznek.

Én mindenkire büszke vagyok, aki Párizsban képviseli az országot, mert mindegyikük mögött óriási munka van. És mindannyian megérdemlik az ország szeretetét és tiszteletét, akárhányadikak is lesznek.”

Szerző