Connect with us

Párizs 2024

Hámori Luca veresége ellenére egy másik dimenzió bajnoka

hámori luca
Megosztás

Az  olimpia talán legmegrázóbb összecsapása volt szombaton amikor, Magyaroroszág első női boksz-olimpikonja, Hámori Luca csapott össze és szenvedett -a ringben- vereséget zavaros nemi dentitású ellenfelétől. Ami ezután következett arra azonban senki nem számított.

„Egy nyilatkozat mind felett”

Hámori Luca közvetlenül az összecsapás után kiállt a MOB elnöke valamint a NOB magyar tagja közé (ennek a későbbiekben még jelentősége lesz)  és szabadon megfogalmazott őszinte nyilatkozatot tett:

„Hálás vagyok, hogy idáig eljutottam. Minden félelmemet és minden kétségemet el tudtam hagyni, mielőtt beléptem a ringbe, tudtam azt hozni, amit megbeszéltünk az edzőkkel és folyamatosan élvezni a háromszor három percet. Egy pillanatig sem vagyok csalódott, minden tőlem telhetőt megtettem. Lehetett volna esélyem, ez most így alakult, de ki tudja, mit hoz a jövő… Próbáltam sportszerűen viselkedni, ahogy az ellenfelem is, nem lehet rá egy rossz szót sem mondani. Az elmúlt néhány nap neki is, nekem is nehéz volt, pont ezért szerettem volna megmutatni, tisztelettel viseltetek iránta, egy rossz gondolat sincs bennem, a helyzetről nem ő tehet. Így alakult, mindketten kiálltunk küzdeni, most ő nyert, ez lehet, a jövőben másképp lesz.”

Papírról olvasva

A sportember után azonnal megszólalt, a balján álló Fürjes Balázs is, aki a NOB-ba delegált kormányzati komiszár és felolvasott egy meglehetősen duplafenekűre komponált nyilatkozatot, amelyben kiállt ugyan a NOB döntései mellett, ám nem mulasztotta el megjegyezni, hogy mi magyarok tudjuk, milyen hátrányból indulni, és bár nem mondta ki, ez a jelenlegi a kormányzat által is gerjesztett nemzetközi helyzetben minimum kétértelműen csengett. Kár, hogy Fürjes szereplési vágyának engedve beárnyékolta a sportoló már-már éteri tisztaságú mondatait.

Az olimpia mai programja

hámori luca

Szerző