Connect with us

Kerítésen innen

Írja be a naptárába: szeptember 20-a 17 óra Dankó utca – Marika néni újra akcióban….. – Frissítve!

Írja be a naptárába: szeptember 20-a 17 óra Dankó utca - Marika néni újra akcióban.....
Megosztás

„Itt az idő, hogy végre felvegyétek azt az átkozott cipőt, és ha nincs is miből vinni, hát gyertek el üres kézzel, hogy a jelenlétetekkel demonstráljatok az elárvult honfitársaink, a gyerekek, és önmagatok mellett!” – írta Marika néni -Sebestyén József- közösségi oldalán és augusztus 1-ére hívta  mindazokat, akik adományukkal segítenének az elárvult, szerencsétlen sorsú embereken! A Dankó utcai rendezvény sikerén felbuzdúlva mert nagyot álmodni.

Nincs olyan hogy lehetetlen! Csupán lépni kell!

„Felbuzdulva a múlt hét csütörtöki esemény sikerén, úgy döntöttem, érdemes egy hosszabbat lépni Iványi Gáborék ügyében. Bevallom, az arányérzékkel mindig is voltak problémáim, hiszen eleinte (szombat délután negyed kettő körül) még úgy gondoltam, hogy elhívok néhány művészt az ismerőseim közül, hogy a Dankó utca 11 udvarában, adjanak egy rövidke koncertet. Miután kigondoltam a mentrendet, merész gondolataim támadtak.

Mi lenne, ha elhívnám Bródy Jánost? Ugyan már – hessegettem el az ötletet.. nagy ember, szóba sem állna velem. Ebben a tudatban néztem egy bárgyú filmet, egészen délután öt óráig. És mi van, ha mégsem? Mi van akkor, ha azt mondja: Szívesen.

Miután magamra terítettem az éj sötétjét, hosszan gondolkodtam.

Hátha eljönnének, az igazán nagyok? Azok a művészek, akiket szájtátva néztem hosszú éveken keresztül

Reggel első dolgom volt megkeresni Iványi Gábort, és elmondtam a tervemet – Gábor bácsi, talán tudok egy megoldást. Mi lenne, ha szerveznék egy óriási eseményt, a magyar kultúra jeles képviselőivel? Szegény, talán el sem hitte. Mindenesetre megadta azokat a telefonszámokat, amelyek nélkül, lépni sem tudtam volna. Aztán eljött az az óráknak tűnő első pillanat. Halász Judit. Mi van akkor, ha fel sem veszi? És ha mégis? Mi van akkor ha kinevet.. engem, a huszonötödik senkit. Na, akkor lenne aztán igazán „csiribiri.. „Végül úgy „megúsztam” hogy jó tíz percet beszélgettünk. Na de aztán jöttek ám a „nagyvadak”. Mint egy öngyilkos a Duna felett, úgy néztem a Cserhalmi György nevet a telefonon. Az a fránya zöld gomb. Miután eldaráltam a mondókámat, nagy csend következett. Ejj.. – gondoltam – hogy is vettem a bátorságot? Szinte biztos voltam benne, hogy már nem le is tette talán a telefont. Végül kiderült, hogy azon gondolkodott, vajon melyik verset mondja el.

És akkor mondja valaki még egyszer, hogy van olyan, hogy lehetetlen

Amint páran tudomást szereztek az „akciómról” mindjárt a segítségemre siettek. Lett mindjárt színpad, lett hangosítás is. Persze van még millió egyéb dolog is, de a lényeg az, hogy amit megálmodtam, dupla akkorára nőtt a valóságban. Az kevés, hogy az ember az interneten szórja a véleményt. Tenni kell, cselekedni kell! Mert összefogással, semmi sem lehetetlen.

A szóban forgó esemény 2024, szeptember 20 -án kerül megrendezésre, 17 órai kezdettel. A helyszín: a Dankó utca. Mivel még egy-két visszajelzést várok, így lehet hogy a helyszín változik. Előzetes becslések alapján, a Dankó utcában csupán 4 – 5. 000 ember fér el, ami csakhamar megtelik.

Volt néhány művész, aki egyéb elfoglaltsága okán, nem tud részt venni a rendezvényen, viszont hangban és képben, szintén velünk lesz. Úgy gondoltam legyenek minél többen, művészek, közéleti személyiségek. És akkor most jöjjön mindazok névsora, akik EDDIG biztosan ott lesznek:

  • Cserhalmi György
  • Bródy János
  • Hámori Gabriella
  • Gerendás Péter
  • Beregi Péter
  • Galkó Balázs
  • Halász Judit
  • Kepes András
  • Vásárhelyi Mária
  • Jordán Tamás
  • Bálint András
  • Nagy Bandó András
  • Perintfalvi Rita
  • Pankotai Lili
    A lista nem teljes, hiszen percről percre bővül. + A Dankó utcai hajléktalan szálló lakói, és az iskola néhány növendéke.

Akik, „csupán” hangban és képben lesznek velünk:

  • Alföldi Róbert
  • Molnár Piroska
  • Müller Péter ( Sziámi )
  • Dés László
  • Geszti Péter

Az esemény szervezője: Sebestyén József. Hálás köszönettel tartozom az eddigi segítségükért Hábetler Helgának, Solymosi János, Újhelyi Sándor és Kövesdi Zsolt uraknak, akik segítsége nélkül, ez az esemény, nem jöhetne létre.

Figyelem! A rendezvény ingyenes

Ha úgy gondoljátok hogy adakoznátok Iványi Gáboréknak a helyszínen, azt megtehetitek az erre kialakított gyüjtődobozokba.

Amennyiben úgy gondoljátok hogy támogatnátok az esemény technikai feltételeit ( és kérlek, ha tudjátok tegyétek meg ) azt nagyon megköszönöm.

Számlaszám: 12010721-01988053-00100005 SZT: Sebestyén József

Nincs olyan hogy lehetetlen! Csupán lépni kell!”

Frissítés!

Szerda reggeli hír:

„Úgy néz ki, ma reggelre ” kinőttük ” a Dankó utcai helyszínt, hiszen egyre többen jelezték, hogy buszokat indítanak az ország minden tájáról.

Megjegyzem: a művészvilág összefogása is példátlan.

Az újabb neveket csupán azért nem publikálom, mert az eredeti helyszín kétségessé vált. Én mindenképpen ragaszkodnék a Dankó utcához, hiszen szimbólumává vált a politika, mélykeresztény közönyének..

A mai napon megkeresem Pikó Andrást és Karácsony Gergelyt, reménykedve abban, hogy valamiféle megoldásra jutunk a rendezvény helyszínét illetően, mert tartok tőle, hogy a Dankó utca nem tudná kiszolgálni, az óriási érdeklődést.”

…és még egy:

Szerző