Connect with us

Banánköztársaság

Az év 32. hetében 22,4 milliárdra -22.400 millió!- nőtt a befizetendő kormány-bírság összege – emlékeztet Juszt László

Juszt-matek a 38. hétre: 80 milliárd + napi 400 millió, azaz 36.8 milliárd = tesók között 116.8 milliárd forint
Megosztás

Ahogy manapság, úgy a múltban sem volt kifizetődő dolog felkerülni Juszt László célszemélyeinek listájára. Ha valaki, vagy valami beküzdi magát a névsorba, biztos lehet afelől, hogy az egykori televíziós mindig rajta tartja a szemét és azonnal reagál. Alább az év 32. hete fontosnak vélt kérdéseit olvashatják tollából, amire Orbán válaszár, reakcióját várja.

„Ismét eltelt egy hét,

így az év 32. hetében a Strasbourgi Bíróság ítélete szerint 80 milliárd + – napi 400 millió, azaz – 22,4 milliárdra nőtt a befizetendő bírság összege. Elhangzott ugyan, hogy a külföldi nagyvállalatok, illetve a bankok különadójából, de ez soha nem volt igaz.

Ennek a csökönyös és értelmetlen ellenkezésnek köszönhetjük, hogy most 50 százalékkal emelik például a közlekedési bírságok összegét?

-Azt is ígérte, hogy a bankok nem tudják majd áthárítani a megemelkedett különadóikat az ügyfelekre. Nos elárulom Önnek, hogy minden banknak sikerült a tranzakciós díjakat megemelni.

Most is azt állítja, hogy a lakosság terhei nem növekednek?

-“Ez egy politikailag mélyen sértő kijelentés, amelyet nem vártunk az ország képviselőjétől, akinek rossz szándékú lépéseire régóta rendkívüli visszafogottsággal és mértéktartással reagáltunk eddig.” Így válaszolt a horvát külügyminiszter Önöknek Szijjártó rendkívül durva és hazug vádjaira, miszerint nem képes a horvát vezeték annyi olajat szállítani, amennyire szükségünk van, s emelték az áraikat.

Élvezi, hogy minden környező országba beleköt?

-Ön egy kormányrendelettel elvette az atomerőművet és az onnan származó adóbevételeket Pakstól, ezzel teljes pénzügyi bizonytalanságba taszította a várost. És persze nem ez az első eset, hiszen mindenhol, ahol nem választották meg az emberét, ugyanezt teszi.

Ön tényleg ennyire pitiáner és bosszúálló?

-“Olyan amerikai külpolitikát tartok járható útnak, amely tiszteletben tartja a szövetségeseinket és nem engedelmeskedik a Putyinhoz és Orbánhoz hasonló diktátoroknak.”- mondta Camala Harris alelnökjelöltje. Ha nem jön be a számítása, s nem Trump győz, akkor bizony továbbra sem lesz gyakran látható a Fehér házban.

Ez a vak elkötelezettség nem gondolja, hogy ártalmas a hazánknak? Ismeri a bányászló történetét, amelyik folyamatosan nekimegy a falnak,…

-Újabb letelepedési kötvény akció, aminek egyetlen értelmét látni, hogy Mészáros, azaz Ön (?) és a veje, Tiborc százmilliókat kaszáljanak rajta. Miközben Ön kockáztatja a Shengeni tagságunkat.

Mikor lesz végre elég a harácsolásból? Nem hagyhatna valamennyit annak a néhány millió magyarnak is, aki még nem tudott elmenni és a határon belül él?

-Ennek a kijelentésének annyi az alapja, mint annak, hogy Zalatnay Sarolta az ország harmadik legszebb középkorú nője…

Ki mondta Önnek, hogy nincsen pedagógus hiány, miközben 2.800 tanárt keresnek országszerte? 

+1

Mniszterelnök úr! Tudja-e cáfolni azt az információt, hogy az 1 milliárdos kínai hitelt – amit el akarat titkolni – a Ferihegyi repülőtér bővítésére vette fel? Igaz-e, hogy ezt a bővítést – új kifutó, cargo létesítmény – a kínai fél kérte, hogy ide érkeztethesse az Európába szánt árúit, küldeményeit? Ha mindez igaz, akkor ez azt is jelenti, hogy végleg eladta az országot a kínai kommunista pártnak?

Szerző