Connect with us

Banánköztársaság

Így védjen meg téged egy tiszapártos

Így védjen meg téged egy tiszapártos
Megosztás

Magyar Péter közéleti színre lépése és a Tisza Párt megalakulása óta folyamatosan tapasztalom, hogy a sikereiket minduntalan beárnyékolják negatív megnyilvánulások, kellemetlen gesztusok. Olyan társaság ez, amely a jelek szerint képtelen egyértelműen kiállni tisztességes ügyek mellett. Legutóbb akkor láthattuk ezt, amikor Tarr Zoltán lelkész, a párt EP- frakcióvezetője demonstratív látogatást tett az Orbánék által nyomorgatott Iványi Gáboréknál.

Egyet ide, egyet oda….

A találkozó után a Klubrádió Esti Gyors című műsorában Dési János kérdéseire válaszolva Tarr nem győzte hangsúlyozni, hogy mennyire Iványiék mellett áll. A beszélgetésben nem került szóba, hogy a párt első számú vezetője, Magyar Péter vajon miért nem demonstrált személyesen Iványi mellett? Azt viszont Tarr nem bírta kihagyni, hogy Iványiékat „felelőtlenséggel” vádolja, és azzal, hogy megtévesztették volna az Oltalom, a MET, a Wesley munkavállalóit… Az interjú során Tarr megjegyezte

„…a szervezet részéről is sok olyan lépést látott, amit nem nevezne felelősségteljesnek. Az nem szerencsés, hogy bizonyos közterhek nincsenek megfizetve, hogy bizonyos emberek abban a hiszemben dolgoznak, hogy ők teljes státuszban vannak, aztán megtudják, hogy nem.”

Felszisszentem, amikor ezt a szöveget meghallottam

Nyilvánvaló, hogy aki nem fideszes szennymédiából „tájékozódik” a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elleni fideszes háborúról, átlagos értelmi képességgel is felfogja, hogy amit a tiszás politikus állított, az nem igaz. Nemcsak a MET, az Oltalom, a Wesley munkavállalói, hanem bárki más is pontosan tudhatja, hogy a hatóságok által tönkretett szociális, oktatási és egészségügyi intézményekben régóta nem tudják a bérek járulékait, sőt, még a teljes bért sem kifizetni. (Kivétel persze a főváros által kisegített dolgozók esete, őket már átvette a főváros, és újabb lépéseket is terveznek. Ez valódi segítség, szemben a tiszapártosok álságos „támogatásával”.

Rágalom és hazugság tehát, hogy Iványi Gáborék becsapták volna munkavállalóikat. A valóság ezzel szemben, hogy azok, akik még mindig dolgoznak az Orbánék által kirabolt intézményekben, a súlyos helyzet ismeretében, hősiesen kitartanak a hivatásuk mellett.

A tiszapártosoknak szívük joga „felelőtlenségnek” minősíteni Iványi Gábor és munkatársai kitartását,

és elítélni hosszú évek óta folytatott harcukat a törvénytelen állapot megszüntetéséért, egy bosszúálló politikussal szembeni igazságszolgáltatásért.

De ez a véleményük őket minősíti.

Meglepődve figyeltem, hogy az említett interjú során Dési János nem reagált Tarr vádjaira. Azt a kérdést sem tette fel, hogy Tarr minderről Iványi Gáborral is beszélt-e találkozójukon, és ha igen, mit mondott erre a MET vezető lelkésze… Napokig nem találtam semmiféle reakciót erre a megnyilvánulásra.

Úgy látszik azonban, Iványi Gábor figyelt, és végül is nem hagyta szó nélkül az elhangzottakat

A Klubrádió szombati háttérműsorának, a Hetes Stúdiónak augusztus 10-i adásában nyilatkozott Dési Jánosnak, és a beszélgetés egy pontján nagyon szelíden, nagyon kedvesen, de helyretette Tarr tévedéseit (a felvételen 15:30-tól)

„Azt remélem, hogy legalább baráti oldalról nem kapunk olyan kritikát, amely a Klubrádió Esti Gyors című műsorában kedvesen nyilatkozó Tarr Zoltántól érkezett, hiszen mondott szegény olyat is, hogy szerinte az emberek úgy dolgoztak nálunk hogy azt hitték hogy teljes státuszban vannak, pedig ez nem így volt. Úgy állította be, mintha mi is csináltunk volna olyan dolgokat amelyek nem helyénvalók. Ha ez így lett volna, akkor korábban sem nyertünk volna Strasbourgban. A strasbourgi döntés igazolt bennünket, hogy nem a mi oldalunkon voltak törvénytelen lépések. Az egy más kérdés hogy van aki nem mer szót emelni nyilvánvaló törvénytelenségek ellen, hanem szépen szelíden vár amíg meg nem javulnak a dolgok – de hát Gandhi és Jézus is, azokkal a tetteikkel amiket a kortársaik kritizáltak, megmozgatták a csendet és passzivitást. Gandhinak egyenesen az volt a véleménye hogy nemszabad eltűrni, nem szabad a rossz törvények megváltoztatására várni, hanem demonstratíve kell megszegni a rossz törvényeket a változás érdekében. Jézus is így gondolkodott: ez az ami miatt például a szombat szent törvénye ellenére is gyógyított szombaton. Jézus a rosszindulatú támadásokra válaszolva azt mondja hogy nem az ember van a törvényért hanem a törvény az emberért. És mi is ezt képviseljük.”

Kapcsolódó

 

Szerző