Connect with us

Kerítésen innen

Rendkívüli hőség, rendkívüli rendelet – Stop kamionstop

kamionstop,
Megosztás

A rendkívüli hőség miatt szombaton 22 óra és vasárnap reggel 6 óra között felfüggesztik a kamionstopot, ezzel is erősítve nyugodtabb közlekedés lehetőségét.

A hivatásos sofőröknek

Ebben az óriási hőségben egészségtelen várakozni, a koncentrációs képesség is  romlik. A korlátozás feloldása a szállított áruk minőségének megőrzése, az árukárok megelőzése, a termékek mielőbbi célba juttatása miatt is szükséges – közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) pénteken.

A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása szombaton 15 órától vasárnap 22 óráig tartott volna.

Így szólt a terv

2024 augusztusában Magyarországon a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek közlekedési korlátozása a sokéves gyakorlat szerint szombatonként már 15:00 órakor elkezdődik, és vasárnaponként 22:00 óráig tart. Ettől eltérő órarend lesz érvényben augusztus első, munkanappá nyilvánított szombatján, valamint az augusztus 20-i nemzeti ünnep kapcsán. Az augusztusi hétvégéken a kamionstop belföldi-nemzetközi viszonylatban, valamint minden környezetvédelmi kategóriás járműre egyaránt vonatkozik, azonban kamionstop tartama alatt van lehetőség az államhatárról történő hazagurulásra a lenti feltételekkel

(Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete)

Kapcsolódó

kamionstop,

 

Szerző