Connect with us

Kerítésen innen

Milyen érdekes! A megafonos percre pontosan tudta, mikor szivárog ki pár kötcsei Orbán-mondás – Csak nem….?

Milyen érdekes! A megafonos percre pontosan tudta, mikor szivárog ki pár kötcsei Orbán-mondás - Csak nem....?
Megosztás

A várakozás és az érdeklődés fokozása érdekében minden évben „titkos”, nem sajtónyilvános a Kötcsén megrendezett Fidesz-dzsembori, aztán rendre kicsivel később „kiszivárogj” a népnek szánt üzenet. A látszatra sem adó regnáló idén egy Megafon-harcost vett rá, hogy közösségi oldalán felhívja a figyelmet: most sem változik a séma, ám ezzel teret engedett bizonyos találgatásoknak a szivárogtatókkal kapcsolatban…..

Deák, a jós

Deák Dániel eminens Megafonista közösségi oldaláról:

„Orbán Viktor Kötcsén ugyan zárt körben adott elő, de a legfontosabb megállapításai általában ki szoktak szivárogni a sajtóban. Ha idén is így lesz, most az egyszer nem bánom, mert a miniszterelnök zseniális volt. Kiválóan látja nemcsak a külpolitikai, de a belpolitikai helyzetet. Mert valljuk be, mindkettő fenekestül felfordult, amire bizony reagálni kell. A kormányfő energikus és állandóan megújulásra kész, inspirálják a kihívások. Olyan pozitív változások jönnek, ami nagyon jó hatással lesz az országra és a jobboldali politikai közösségre egyaránt. Ez pedig 2026-ban ismét győzelmet hoz a nemzeti oldalnak!”

….és láss csudát: pillanatokon belül megérkezett a „füles” a kiszemelt helyekre!

Csak úgy….

Belenézve a leírtakba nagy vonalakban az alábbiakat érintette a miniszterelnök mellőzve a bonyolult fordulatokat és a nóvumokat:

  • a szakértők korszaka a politikában lejárt, “a politikus harcos”, és “aki nem véres az nem harcolt”. Ezzel együtt meg kell nyerni a szakpolitikai, az egészségügyi és az oktatási vitákat is.
  • Szijjártó Péter jó katona, aki sokat dolgozik, de “15 másodperces videóban” is meggyőző tud lenni online és a közösségi térben.
  • Eddig könnyebb volt, mert azt lehetett mondani, hogy “van a múlt és vagyunk mi és a múlt ne térjen vissza”. 2026-ra viszont már az lesz a kérdés: ki milyen jövőt ígér? Szerinte a vita a két lehetséges jövőkép között zajlik majd, “a jövők versenyét kell megnyerni”
  • Új egyezség kell az emberekkel, ez a gazdasági semlegesség mögött teremhető meg. Az emberekben van bizonytalanság a jövővel kapcsolatban, kell egy cselekvési terv, a “békeköltségvetés” megvan a fiókban – nyugtatta meg a hallgatóságát a miniszterelnök, kijelentve: 2025-ben képesnek kell lenni a 3,5 százalékos gazdasági növekedésre. Ehhez nagyarányú béremelés kell, folytatódik a pedagógus béremelés is. Ezen túl meg kell kétszerezni a gyerekek után járó családi adókedvezményt – erősítette meg ezúttal is a miniszterelnök, de a kkv-program elindítását is hangsúlyozta. A miniszterelnök szerint Matolcsy György jegybankelnök mandátumának jövő tavaszi, márciusi lejárta után összehangolt gazdaságirányításra és programra van szükség.
  • A katonai blokkok közötti konfliktusból ki kell maradni.
  • Az unióban 12,5 milliárd euró várakozik, ez 2026 végéig elérhető.
  • Nem szabad semelyik blokk mögé csatlakozni, minden irányba kell nyitni, utalt a konnektivitásra, a magyar gazdaság szemüvegén keresztül kell nézni mindent. A finanszírozási semlegességnél pedig Katart, Pekinget, Tokiót említette.
  • A politikai ellenfeleket látva is a józan ész talaján kell állni – figyelmeztetett a miniszterelnök és külön hangsúlyozta, hogy az “életelvekben” a többség mellett kell állni. Marad a “no migration, no war, no gender”.
  • Orbán-kormányzás = egy rendszer megalapítása történt, amelynek a fundamentuma egy megállapodás volt, hogy minden magyarnak, aki tud és akar dolgozni, biztos megélhetése lesz Magyarországon, itt az egymillió új munkahely megteremtését hangsúlyosan említette, de az IMF hazaküldését és a családközpontú gazdaság kialakítását is.
  • “Világrendszerváltás” jön

Szerző