Connect with us

Kerítésen innen

Na még egyszer a Magyar-Orbán -nem Viktor, hanem Balázs- köztévés összeröffenésről

Na még egyszer a Magyar-Orbán -nem Viktor, hanem Balázs- köztévés összeröffenéséről
Megosztás

A harmadik felvonást játszák éppen a felek, a nézők -mármint akiket ez „megmozgat”- ugyan nem kéztördelve, de várják, hogy a köztévé „színpadán” melyik fél milyen riposzttal „kápráztatja el” a nagyérdeműt.

Prológus

Az EP-választások óta egyszer sem szerepelhetett élő műsorban a köztévén az ellenzék legnagyobb pártjának vezetője, Magyar Péter.

Első felvonás

Magyar Péter ezt az árvízre hivatkozva elutasította, pontosabban azt írta, hogy jöjjön ki hozzá Orbán Balázs és Rogán Antal a gátakra homokzsákot tölteni, és beszélgessenek munka közben.

Ehhez illik:

Második felvonás

https://varosikurir.hu/erre-erdemes-lesz-emlekezni-pinterek-allitjak-hogy-fake-news-az-iskolabezarasi-terv/

Kép: Cseri László

„Sajnálattal értesültem róla, hogy az Öntől immár megszokott faragatlan stílusban tette nyilvánvalóvá, hogy nem találkozunk egy vita erejéig csütörtök este. Ezzel kapcsolatban a következőkre szeretném felhívni a figyelmét:

  • 1. Arra szeretném kérni a Képviselő urat, hogy az árvíz elleni védekezés ügyében hagyja abba a hazudozást. Az állami szervek és a kormány teszi a dolgát, Magyarország ezt is meg fogja csinálni, mint ahogy megtette 2013-ban is – amikor egyébként Ön nem Magyarországon élt. Politizálásnak pedig a mi meglátásunk szerint nincs helye a gátakon.
  • 2. Hónapok óta nyomasztja Magyarország politika iránt érdeklődő közvéleményét azzal, hogy Önnel senki nem vitázik, és nem hívják a köztelevízióba. Ezek után pedig, amikor teret és felületet kapna, angolnákat meghazudtoló módon igyekszik kibújni a vita alól.

Sebaj, én megvárom. Kíváncsi vagyok, hogy a következő alkalommal mi lesz a kifogás. Kifogások gyártásában, vádaskodásban ugyanis Ön eddig is világklasszis teljesítményt nyújtott.”

Harmadik felvonás

A Hirado.hu friss közleménye szerint új időpontot ajánl a közmédia a vitára, október 3-at, amikorra az árhullám már minden bizonnyal levonul. Ez egybevág Magyar legutóbbi posztjával, amiben azt írta: „Ha ragaszkodsz a nyakkendős, öltönyös eszmecseréhez a propaganda stúdiójában, akkor várd meg az árvíz levonultát.” Ez a gondolatmenet azonban úgy folytatódott, hogy „a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjeként, nekem a főnököddel van megbeszélnivalóm a magyarok nevében”,

vagyis nem biztos, hogy Magyar Péter beéri Orbán Balázzsal vitapartnerként Orbán Viktor helyett.

A Telex megkérdezte a Tisza Pártot, hogy elfogadja-e az új meghívást Magyar Péter, azt válaszolták:

„Komolytalannak és szánalmasnak tartjuk a propagandatelevíziónak a súlyos árvíz helyzet közepén bemutatott újabb kutyakomédiáját. Valamiért 220 napig nem volt sürgős nekik a legnagyobb ellenzéki pártnak élő megszólalási lehetőséget adni, de most nyílt közleményben ajánlgatnak – természetesen nem a kormányoldaléhoz hasonlítható – megszólalási lehetőséget. A TISZA Pártnál jelenleg minden hadra fogható ember és önkéntes az árvízi védekezésben dolgozik és nem kívánunk napi szinten hazudozó és bűncselekményeket elkövető propagandisták játékához asszisztálni.”

A párt közleménye szerint

„a TISZA Párt jelenleg 39%-on áll a közvélemény-kutatásokban, alig elmaradva az állampárttól. Ha a köztelevízióban szakemberek és nem propagandisták dolgoznának, akkor tudnák, hogy a TISZA Párt elnökének a FIDESZ elnökével/a miniszterelnökkel van megbeszélni valója, nem az állampártban és a kormányban semmilyen érdemi pozícióval nem rendelkező Orbán Balázzsal.”

Viszont úgy tűnik, a legutóbbi meghívás továbbra is áll Magyar részéről:

„Orbán Balázst továbbra is várja Magyar Péter pártelnök csütörtökön 17.00 órakor a Római-parton egy közös homokzsák töltésre, ami közben nyilvánosan meg tudnak beszélni minden hazánkat érintő kérdést. Reméljük a miniszterelnök politikai igazgatója nem lesz gyáva és/vagy lusta eljönni”

– írták.

Epilógus

Remélhetőleg nem terveznek több felvonást, hiszen a nézői türelemnek is van határa és befejezik a felek az egymáson való kellemetlen élcelődést és eldöntik, hogy dumcsiznak-e, vagy sem. Nem sokat nyerünk, vagy veszítünk, bármelyik megoldás mellett döntenek, hiszen a szájkarate végén mindkét fél tábora úgy érzi majd, hogy lesöpörte a másikat, majd amikor elül a hév, marad minden a régiben….

köztévé, orbán, magyar,

Szerző