Connect with us

Kerítésen innen

Balázs, nem érted, hogy nincs rád fizetőképes kereslet? – érdeklődött névrokona politikai igazgatójától egy kommentelő

Balázs, nem érted, hogy nincs rád fizetőképes kereslet? - érdeklődött névrokona politikai igazgatójától egykommentelő
Megosztás

Orbán Balázs rendületlenül kitart amellett, hogy vezetékneve elég ahhoz, hogy az ország jelenleg vezető ellenzéki pártjának arca beérje vele, mint vitapartnerrel. Újra nekifutott, hogy Magyar Péterrel összemérhesse, amit az elmúlt években tanult.

Lerágott csont újracsámcsogva

Kedves Orbán (Balázs)! Hallom így 220 nap után, a miniszterelnök európai parlamenti performanszához közeledve kezdett kínossá válni, hogy a több millió honfitársunk által támogatott ellenzéki párt vezetőjeként nem engedtek be élő adásba az évi 140 milliárd forint közpénzből működtetett “köz”médiába – kezdte első bejegyzését Magyar Péter válaszul az MTV-dumcsira.

Első kör, amiről akkor úgy tűnt, hogy az utolsó

A harmadik felvonást játszák éppen a felek, a nézők -mármint akiket ez „megmozgat”- ugyan nem kéztördelve, de várják, hogy a köztévé „színpadán” melyik fél milyen riposzttal „kápráztatja el” a nagyérdeműt. A Hirado.hu közleménye szerint új időpontot ajánl a közmédia a vitára, október 3-at, amikorra az árhullám már minden bizonnyal levonul. Ez egybevág Magyar legutóbbi posztjával, amiben azt írta: „Ha ragaszkodsz a nyakkendős, öltönyös eszmecseréhez a propaganda stúdiójában, akkor várd meg az árvíz levonultát.” Ez a gondolatmenet azonban úgy folytatódott, hogy „a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjeként, nekem a főnököddel van megbeszélnivalóm a magyarok nevében”,

vagyis nem biztos, hogy Magyar Péter beéri Orbán Balázzsal vitapartnerként Orbán Viktor helyett.

Telex megkérdezte a Tisza Pártot, hogy elfogadja-e az új meghívást Magyar Péter, azt válaszolták:

„a TISZA Párt jelenleg 39%-on áll a közvélemény-kutatásokban, alig elmaradva az állampárttól. Ha a köztelevízióban szakemberek és nem propagandisták dolgoznának, akkor tudnák, hogy a TISZA Párt elnökének a FIDESZ elnökével/a miniszterelnökkel van megbeszélni valója, nem az állampártban és a kormányban semmilyen érdemi pozícióval nem rendelkező Orbán Balázzsal.”

… és eljött a vasárnap

Orbán Balázs a kommunikátorok erőteljes jelzése értelmében (?) újra töltötte saját magát nem véve tudomást arról, hogy egyértelműen közölte az érintett, hogy személye „kevés, mint mackósajtban a brummogás”.

„Képviselő Úr az elmúlt napokban mondvacsinált okokból kétszer is visszautasított egy olyan politika vitát közöttünk, amit a köztelevízió javasolt. Sebaj. Ezúttal személyesen teszek egy kísérletet.

A magyar uniós elnökség bemutatásán az Európai Parlamentben a tervek szerint én is ott leszek, illetve Ön is ott lesz mint képviselő. Pontosabban elvileg Önnek is ott kellene lennie. A javaslatom a következő: ezen esemény margóján tartsunk egy külön vitát kettőnk között a magyar közmédia szervezésében. Ha a televízió is beleegyezik, akkor remélem, hogy ez így Önnek is elfogadható lesz, és nem jön több angolnázás, vádaskodás, elsomfordálás. Képviselő Úrnak a saját hitelessége megmentése érdekében csak igent kellene mondania arra, amit hónapok óta követel másoktól. Bátorítanám, ezúttal ne legyen gyáva! Én kivárom.”

…a riposzt….

„Ha Orbán Viktor 18 év után fél élőben egyedül vitázni, akkor tőlem elhozhatja Orbán Balázst magával, vagy használhat súgógépet is… Balázs, keresnél egy szabad időpontot a főnököd naptárjában?”

írta Magyar saját buboréka megelégedésére.

Fotó: Cseri László

Szerző