Connect with us

Egészségünkre!

Újabb tégla a falból? – Orvosi ügyelet: egy fideszes polgármester ellenszegülése

ügyelet,
Megosztás

Orvosi ügyelet volt, van és lesz a XVI. kerületben. Sőt, ígéretünknek megfelelően gyermekellátással bővül – írta közösségi oldalán Kovács Péter, a kerület fideszes polgármestere. 

Egy rossz döntésről

Október 1-től Budapesten is az Országos Mentőszolgálat veszi át a 0-24 órás orvosi ügyelet ellátását a törvény erejénél fogva. Mivel a mentőszolgálat Budapest 23 kerületében csak 15 helyen jelölt ki ügyeleti pontot, így voltak olyan kerületek, ahová nem jutott, így a XVI. kerületben se lesz a mentőszolgálat által üzemeltetett ügyeleti pont.

Kovács Péter ellenáll

A XVI. kerületi önkormányzat viszont továbbra is biztosítja a XVI. kerületben a lakók számára a 0-24 órás orvosi ügyeletet, csak nem hívhatjuk ügyeletnek, ezért az új neve: Kertvárosi Sürgős Ellátás. Az ellátást a szokott helyen, a Jókai utcai felújított Szakrendelő épületében, a megszokott telefonszámon 06-70-333-6194 lehet elérni. Így a kerületi lakóknak nem kell átmenniük másik kerültbe orvosi ügyeletre, továbbra is a kerület központjában juthatnak ellátáshoz. Hétköznap 8-20 óra között továbbra is lesz kivonuló szolgálat, míg az éjszakai 20-8 óráig terjedő időszakban, illetve hétvégén a mentőszolgálat vonul ki- jelenti be a polgármester.

Ahogy eddig

  • A Szakrendelő épületében a Kertvárosi Sürgős Ellátás keretében 0-24 órában fogadják a pácienseket a hét minden napján (bejárat a Csenge utca felől).
  • Minden olyan ellátást biztosítunk, amit eddig, kivéve a gyógyszerfelírási kényelmi szolgáltatást, viszont sürgős gyermekellátással is bővül a szolgáltatás.
  • Természetesen minden XVI. kerületi lakó is jogosult az országos ügyeleti ellátásra, melyet az egész országban a 1830-as telefonszámon érhetik el.
  • A Kertvárosi Sürgős Ellátás fizetős szolgáltatás, alkalmanként 5000 forint, de a XVI. kerületi lakcímkártyával rendelkezők számára az önkormányzat fizeti az ellátást, így a Kertvárosiak számára továbbra is ingyenes

-fejezte be bejegyzését a polgármester.

Kapcsolódó

ügyelet

 

Szerző