Connect with us

Kerítésen túl

A Tisza-elnök Nagy Istvánnal és Dömötör Csabával melegített az unióban az Orbán kérdezz-felelkre

A Tisza-elnök Nagy Istvánnal melegített az unióban az Orbán kérdezz-felelkre
Megosztás

Hathatós segítséget kért a fiatal magyar gazdáknak a Tisza Párt az Európai Parlament (EP) agrárügyekkel foglalkozó szakbizottságában kedden, ahol az Európai Unió magyar elnökségének képviseletében Nagy István agrárminisztert hallgatták meg – tartalmazza a pártnak az MTI-hez eljuttatott közleménye.

Bemelegítés

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke és európai parlamenti képviselője felszólalásában számon kérte Nagy Istvánt, hogy

a kormány, míg szavakban a fiatal gazdálkodók támogatása mellett van, csupán az uniós agrárpénzek körülbelül 2 százalékát fordítja erre a célra.

Felelevenítette azt is, hogy már

a 13 évvel ezelőtti magyar uniós elnökség is célul tűzte ki a fiatal gazdálkodók támogatását, de az azóta eltelt időszakban a magyar gazdálkodók átlagéletkora rohamosan nőtt tovább, és a fiatal gazdák aránya az EU átlag alatt van.

A közlemény szerint Magyar Péter a meghallgatáson úgy vélekedett, hogy a vidék demográfiai válságát kezelni kell, az EU-ban és Magyarországon egyaránt.

„A jelenlegi magyar kormány nem érdekelt a hosszútávú kihívások kezelésében, hiszen a fiatal, innovatív gazdák versenyre kényszerítenék a fideszes zöld bárókat, akik kényelmesen megélnek a sokat szidott Európai Unió által nyújtott támogatásokból. Mindeközben nem fejlesztenek, nem teremtenek munkahelyeket, és nem növelik a vidéki lakosság jövedelmét. Emiatt a fiatalok nagy része a városokba vándorol”

– fogalmazott a politikus.

Nagy csak mondta és mondta….

„Tartalmas nap Strasbourgban. A legkisebb gazdálkodók is számíthatnak ránk!”

Magyar sem olyan szegény, hogy ne tudjon ígérni!

Magyar Péter azt ígérte: a jövendőbeli Tisza-kormány új ajánlatot fog tenni azoknak, akik vidéken maradva szeretnének boldogulni. Nagy hangsúlyt fognak fektetni a precíziós gazdálkodás és a digitalizáció elterjesztésére és a gazdák technológiai képzésére. A párt szerint a magyar gazdatársadalom öregszik.

Egy öregedő gazdatársadalom pedig kevésbé fogékony az innovációra, alacsonyabb beruházási hajlandósággal bír, általában alacsonyabban iskolázott és elavultabb tudással bír, főleg a klímaváltozás jelentette új kihívások közepette

– olvasható a közleményben.

…és újra Nagy…

„A gazdák érdekeit kell az uniós agrárpolitika középpontjába állítani, hiszen az élelmezésbiztonság garantálásával alapvető közjavakat állítanak elő valamennyi uniós polgár számára. Célunk, hogy a közös európai kihívásokra közös válaszokat találjunk. Egy versenyképes, válságálló, fenntartható, gazdabarát és tudásalapú mezőgazdaságért kell dolgoznunk.”

Csak úgy….

Nem csak Nagy István volt Magyar Péternél az „előzenekar”, Dömötör Csaba is megkapta a magáét, amiről a Tisza-elnök számolt be közösségi oldalán egy sokatmondó fotó kíséretében:

„Ma volt szerencsém üdvözölni a Fidesz új EP képviselőjét az Európai Parlamentben. Felszólalásomban tájékoztattam a képviselőket, hogy Dömötör azért került Orbán Viktor másik bábjának, Győrffy Balázsnak a helyére, mert ő pár hete részegen tettleg bántalmazott egy ártatlan hölgyet egy budapesti szórakozóhelyen. Arról is tájékoztattam az Európai Parlamentet, hogy Dömötör Csaba a brüsszeli jutalomútja előtt évekig az orbáni-goebbelsi propaganda második embere volt Rogán Antal hadsegédjeként…”

Előzmény

Manfred Weberrel, az Európai Néppárt (EPP) elnökével egyeztetett Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke, az EPP európai parlamenti képviselője, Magyar a találkozóról a Facebook-oldalán számolt be. A bejegyzés szerint

Magyar többek között saját mentelmi ügyéről és a Deutsch Tamás elleni feljelentéséről számolt be Webernek.

Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztését azt követően indítványozta az ügyészség, hogy lopással vádolták meg azzal az esettel kapcsolatban, amely során elvette egy őt videózó férfitól a mobilját, majd a Dunába ejtette. Az üggyel kapcsolatban Deutsch Tamás levelet írt az összes EP-képviselőnek, amire válaszul Magyar

„aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt” feljelentette fideszes kollégáját.

A Tisza Párt elnöke arról is beszámolt Webernek, hogy

alkut ajánlott Orbán Viktornak. Magyar azt kérte a kormányfőtől, hogy szavazzák meg Magyarország csatlakozását az Európai Ügyészséghez, cserébe vállalta, hogy lemond mentelmi jogáról az említett ügyben.

Deutsch Tamás közösségi oldaláról tudható, hogy ezúttal beváltotta ígéretét és bár a múltban többször kérték, hogy hanyagolja a képviselők levelekkel való bombázását, elküldte írását egy összeollózott videó kíséretében.

„Ez a levél is ment. Az összes EP-képviselőt levélben és a mellékelt videóval tájékoztattam Magyar Péter mentelmi ügyéről, a botrányos viselkedéséről, és az általa elkövetett köztörvényes bűncselekményről. A Tisza Párt elnöke mindenáron el akarja kerülni a felelősségre vonást, ezért minden rendelkezésére álló eszközzel azon ügyeskedik, hogy az EP-ben a lehető legtovább húzódjon a mentelmi ügye. De a törvények mindenkire, így Magyar Péterre is vonatkoznak. Ennyi.”

Kapcsolódó

Szerző