Connect with us

Bulvár

Mafab az Elk*rtuk-os Kálomista Gábor S.E.R.E.G. című sorozatáról: a katonaság gyógyítja a baloldali hajlamot

Mafab az Elk*rtuk-os Kálomista Gábor S.E.R.E.G. című sorozatáról: a katonaság gyógyítja a baloldali hajlamot
Megosztás

November 11-e a napja, hogy a TV2-n bemutatják a honvédséget népszerűsítő S.E.R.E.G. című sorozatot, ami „egy különleges katonai csapatról mesél. Ők a legkeményebbek, és ők vannak legközelebb az életveszélyhez…” – írta a „műről” a mafab.hu., Magyarország legnagyobb filmadatbázisa.

Csak nem a kis Schobert is ….?

A hatrészes sorozat tartalmának leírása szerint az egyik főszereplő, a negyvenes éveiben járó Győrbíró Zsolt (Csórics Balázs)

„elsődleges gondja most fia, Marci körül forog, akit baloldali hajlamok és felelősségtudat hiánya jellemez, és aki az ösztöndíj elvesztése miatt elszalasztotta a lehetőséget, hogy orvosi tanulmányokat folytasson”.

Emiatt Zsolt,

„hogy fegyelemre nevelje fiát, drasztikus lépésre szánja el magát”, és beíratja fiát a hadsereg alapkiképzésére.

Mit jelenthet a „baloldali hajlam”? 

A „hivatalos tartalom” fülre kattintva már ez olvasható:

„Egyre többet hallunk róluk – mégsem tudjuk, milyen a valódi élete egy katonának. A S.E.R.E.G. egy különleges katonai csapatról mesél. Ők a legkeményebbek, és ők vannak legközelebb az életveszélyhez. A történet a múltból indul a jelen felé, és a kifejezetten férfias témára épülő, a bajtársiasság és a döntések következménye mentén futó katonai szál mellett megjelennek a női karakterek, valamint a szerelmi és családi szálak is. A látványos képi világot ígérő sorozat epizódjai nem csupán egy veszélyes katonai misszióról szólnak, hanem tágabb értelemben a felelősségvállalásról mesélnek. Arról, hogyha összehangoltan cselekszünk, csapatban vagyunk, akkor az életben fellépő konfliktusokra minden esetben lehet megoldást találni.”

Csak úgy….

Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a „magyar hadak ura” és minisztériuma megspékelve a miniszterelnökkel, mindent bevetnek, hogy egyre több srácnak legyen vonzó ötlet a katonásdi, ahol nem kell -sőt tilos!- gondolkodni, nincs demokrácia, megbeszélés, problémafelvetés, van viszont parancs és pont. Például így: a TV2 Megasztár című tehetségkutató műsorában indult Oláh Nikolasz rohamlövész a vele és bajtársaival megtörtént eseményekről, a katona szívének kedves és fontos dolgokról írja dalait.

Új műfajt is teremtett: a katona rapet.

Énektudása nem volt elegendő az élő műsorba való bejutáshoz, de a Magyar Honvédség katonája elmondta, egy álma válna valóra, ha az ő dalait hallva mások is katonának állnának. Nikolasz számára rendkívül fontos a katonaság és ezt az érzést a dalain keresztül is szeretné átadni a fiataloknak. (forrás)

Vagy így:

Javában zajlik a köz pénzén a tartalékos kampány, aminek célja, hogy

megerősítse Magyarország „immunrendszerét”.

Olyan fiatalokat várunk,

akik tenni akarnak családjukért, lakóközösségükért, a hazájukért. Ifj. Schobert Norbert tartalékos katonaként jó példa lehet a kortársai számára

– mondta Havasi Gergő, a Magyar Honvédség Sportszázad szakaszvezetője, a tartalékos kampány egyik arca szombaton Budapesten, a Bálna Honvédelmi Központban, aminek toborzóirodájában tartott eseményen részt vett ifj. Schobert Norbert is, aki most csatlakozott hivatalosan a Magyar Honvédség területvédelmi tartalékosaihoz. Havasi szakaszvezető arra is kitért, hogy

a tartalékosok szolgálatot teljesíthetnek a határvédelem mellett az árvízvédelemnél is, de akár ipari vagy természeti katasztrófa elhárításában is részt vehetnek.

Szerző