Connect with us

Banánköztársaság

Szanyi Tibor: két banán kezet fog

Szanyi Tibor: két banán kezet fog
Megosztás

Apai minőségüket elnézve mind Orbán Viktornak, mind Magyar Péternek nagy valószínűséggel van utódnemzésre és egyéb biológia tevékenységekre alkalmas nemi szerve, jóllehet az örömszerzési képességeikről egyelőre nincsenek nyilvánosan elérhető információk. Közvetve azonban mégis, minthogy például nekem egyikük se okozott még semmilyen örömet, sem az agyával, sem a beszélőszerveivel stb.

Nem alábecsülve egyesek fájó problémáit,

női elbeszélésekből tudható, hogy a túlzottan macsó hangulatot árasztó figurák igen gyakran mikronpénisszel rendelkeznek. A szó politikai értelmében mindkét említett hősünknek mikronpénisze van, ugyanis a hangzatos mantrázásaik dacára a közjó dolgában egyelőre semmilyen előremutatót nem villantottak, viszont a nemzeti erőforrásaink habzsolásában erősen jeleskedtek. Szóval, üres duma van dögivel, valós és népet boldogító eredmény kevés.

A liberális sajtó most azt teregeti, hogy kormányzati bennfentesek szerint a Rogán-művek ezzel a péniszfelfújással akarták elterelni a figyelmet a két figura strasbourgi kézfogásáról, ami jól láthatóan nem volt előnyös Orbán Viktor számára.

Nem tudom, hogy azóta bárki is repült volna Orbán környezetéből,

de az egészen biztos, hogy a kommunikációs stáb hatalmas hibát követett el azzal, hogy nem készültek fel a két ember egy légtérben való cselekvéseinek lehetséges forgatókönyveire. Magyar Péter ugyanis az ülő Orbán Viktor fölé hajolt, s lefelé nyújtott kezet jól fotózható gesztussal. A megszeppent Orbán valószínűleg jól tette, hogy nem állt fel (khmm), mert akkor a testméretből fakadó különbség még kellemetlenebbé tette volna a szituációt.

Utólag könnyű okoskodni,

de ilyen kimért akciók esetében a ritmusba való beavatkozás lehet egy elhárítási módszer. Például egy kolléga odalép Orbán elé, vagy mellé, mintha valami roppant fontosat akarna neki mondani, s máris sutává válik az ellenfél.

Akárhogy is van, ezt a műveletet Magyar Péter valóban megnyerte, kábé 100:1-re szépítve a strasbourgi meccsüket. A politikai hatást tekintve Orbán ugyanis nagyon jól tette, hogy Magyart “besorolta az egy a sok f.sz közül” kategóriába, szinte kifigurázta a szembe jövő hangoskodókat.

Magyar azóta banánokkal kalimpál. Miattam a gatyájába is rakhatná mindkettőt, akkor se lesz abból valódi politika, mármint olyan, amilyen az embereknek is jó. Az igazi kihívás most abban áll, hogy Orbán a kenyérosztó szerepre törekszik, Magyar pedig a cirkuszmester akar lenni.

Ha kezet fognak, avagy a banánaikkal kardoznak, abból a népnek semmi jó nem adatik.

Szerző