Connect with us

Kerítésen innen

Fekete-Győr: a NER első politikai elítéltjeként, saját elhatározásból úgy döntöttem, hogy ez lesz az utolsó felszólalásom

Fekete-Győr: a NER első politikai elítéltjeként, saját elhatározásból úgy döntöttem, hogy ez lesz az utolsó felszólalásom
Megosztás

Ahogy arról beszámoltunk, a napokban jogerős ítélet született Fekete-Győr András momentumos parlamenti képviselő ügyében a Fővárosi Ítélőtáblán: a politikust elítélték amiatt, hogy hat évvel ezelőtt füstgyertyát dobott egy tüntetésen a rendőrsorfal felé. A momentumos országgyűlési képviselő másodrendű vádlottként egy év börtönbüntetést kapott, két év próbaidőre felfüggesztve.

Az utolsó szó jogán….

Fekete-Győr András, a Momentum képviselője az utolsó parlamenti beszédét mondta el hétfőn délelőtt az Országgyűlésben. A felszólalás így hangzott:

“A NER első politikai elítéltjeként, saját elhatározásból úgy döntöttem, hogy ez lesz az utolsó felszólalásom ebben a sokkal szebb sorsra érdemes intézményben. Engem ültettek a vádlottak padjára, de ez a történet nem rólam szól. Ez a történet a megfélemlítésről szól.

  • Azt hiszik, hogy a felfüggesztett börtönbüntetéssel el tudnak engem tántorítani attól, hogy ott legyek, amikor kimegy a nép az utcára?!
  • Azt hiszik, hogy félek az újabb koncepciós eljárásuktól?

Tegyenek börtönbe, ha akarnak! Most már tényleg egy hajszál választ el tőle. Életem végéig büszke leszek arra, hogy ez a korrupt, elnyomó, aljas rendszer elítélt engem azért, mert kiálltam Önök ellen és felemeltem a hangom. Annak a rendszernek, amely annyira fél, hogy börtönnel fenyegeti a tiltakozókat, meg vannak számlálva a napjai.

A parlamentből én most önszántamból elmegyek. De nemsokára önök fognak.”

Fekete-Győr András a beszéde után kivonult az ülésteremből, a Momentum teljes frakciójával együtt.

„Éljen a haza…”

Közösségi oldalán ez a poszt jelent meg:

„Életem végéig büszke leszek arra, hogy ez a korrupt, elnyomó, aljas rendszer elítélt engem azért, mert kiálltam a rendszer ellen és felemeltem a hangom. Annak a rendszernek, ami annyira fél, hogy börtönnel fenyegeti a tiltakozókat, meg vannak számlálva a napjai. A parlamentből én most önszántamból elmegyek. De nemsokára az orbánisták fognak. Csak ők nem önszántukból. Éljen a magyar szabadság! Éljen a haza!”

 

 

Szerző