Connect with us

Kerítésen innen

Szent-Iványi István: tessék mondani, mi még a NATO tagjai vagyunk?

Szent-Iványi István: tessék mondani, mi még a NATO tagjai vagyunk?
Megosztás

Szent-Iványi István külpolitikai szakértő, egykori SZDSZ-es politikus és volt nagykövet a Facebook-oldalán érdekes részletre hívta fel a figyelmet Orbán Viktor Millenárison tartott, október 23-a megünneplésének szánt, állítólag -és miért kételkednénk ebben, hiszen Ő maga tudatta- hajnalban összedobott beszédében elhangzottakkal kapcsolatban.

„Tessék mondani, mi még a NATO tagjai vagyunk?

Lemaradtam valamiről? Netalán az éjszaka folyamán kiléptünk a NATO-ból? Vagy éppen most tervezzük azt?

Mindez Orbán Viktor október 23-i beszéde nyomán merült fel bennem. Azt mondta ugyanis a szónok, hogy

mi magyarok csakis és kizárólag Magyarországon és a magyarokért vagyunk hajlandók harcolni.

Hadd emlékeztessek a Washingtoni Szerződés nevezetes 5. cikkére, ami a kollektív biztonság alapja (Ha egy tagállamot támadás ér, akkor azt úgy kell tekinteni, hogy valamennyi tagállamot megtámadták.).

Ha mi nyiltan felmondjuk ezt a kötelezettséget, akkor már nem lehetünk a NATO tagjai és akkor arra sem számíthatunk, hogy amennyiben bajba kerülünk, akkor mások megvédenek bennünket. Ezzel nem érdemes tréfálkozni, mert ez a biztonságunk legfőbb garanciája.

A beszéd többi részével nem kívánok foglalkozni, mert nem érdemli meg. A rágalmazás, uszítás és fenyegetés szokásos, de ez alkalommal intellektuálisan meglepően alacsony szinvonalon készült keveréke volt a beszéd. Ennek az elemzése sem azt időt, sem az erre pazarolt energiát és idegsejteket nem éri meg.”

A hozzászólásokból….

„Orbán nevű ápolt tulajdonképpen bejelentette a szovjetekhez való csatlakozásunkat. Tényleg el kéne takarítani ezt a f…t”

„Szégyen egy ilyen beszéd az 56- os hősök megalázása. A NATO pedig nem játékszer majd az oroszok megvedenek?”

„Valóban nem érdemes elemezni a számtalan csúsztatást és hazugságot, de azt kiemelnám, hogy ez egy polgárháborús hangulatot gerjesztő beszéd volt. Nem csodálkoznék, ha ezt követően atrocitások érnék a TISZA pártot.”

„Ugyanezek a gondolataim voltak a beszéd hallatán. De már régen így érzem még kiakar húzni 10 évet az uniós ,meg a mi pénzünkből aztán jöhet az özönvíz 😔”

„Mi magyarok csakis és kizárólag Magyarországon és a magyarokért vagyunk hajlandók harcolni. – milyen Csád?”

„Az előzetes beharangozó üzenetében jelezte, hogy az éjszaka érkezett haza. Talán mindannyiunknak jobb lett volna, ha inkább átalussza ezt a délelőttöt.”

Kövesse cikkeinket a Google Hírek között is!

Szerző