Connect with us

Kerítésen túl

Szalay-Bobrovniczky -ezúttal- Vince „imádom” emojit nyomott saját magára

Egerek és az elefánt - Hírek egymás mellett!
Megosztás

Ezúttal nem Szalay-Bobrovnicky Kristóf, a honvédelem minisztere, de még csak nem is felesége, Szentkirályi Alexandra a „célszemélye” az alábbi hírnek, hanem a család harmadik Fidesz-katonája, Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára és az Ő dicső kanadai látogatása.

Több napos koszt-kvártély az Ön zsebére….

Közösségi oldalán számolt be a „Diaszpóra Tanács Kanadai Elnök” (???) csoport arról, hogy Szalay-Bobrovniczky Vince a tengerentúlon múlatja idejét. A posztokból kiderül, hogy legalább 3 napos volt a vizit:

„Nyugat kanadai látogatása során Szalay-Bobrovniczky Vince a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára és Barlayné Körössy Éva titkárságvezető egy rövid városnézés után ma ellátogattak az Alberta Tartományi Egyetem Wirth Intézetének Osztrák és Közép-európai tanszékére, ahol szívélyes eszmecserét folytattak az intézet igazgatójával, Alexander Carpenterrel és dr Varga Balázs magyarországi vendég professzorral. Az estét a magyar közösségi vezetők meghívására egy közvetlen vacsora zárta. „

Ez a „tudósítás” annyira megtetszett Szalay-Bobrovnickynek, hogy nyomott rá egy „imádlak” emojit:

„Nyugat kanadai látogatásának második napján Szalay Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár meglátogatta az edmontoni Szent Imre katolikus templomot és a templomban működő hétvégi iskolát, majd megkoszorúzta a templom előtti 56-os emlékművet. Helyettes államtitkár úr ünnepi beszédet mondott az Edmontoni Kultúrkör által szervezett 56-os megemlékezésen. Beszédében megemlékezett a napokban hirtelen elhunyt nemzetpolitikai államtitkárról, Potápi Árpád Jánosról.”

 

A (legalább) harmadik nap

„Nyugat kanadai látogatását Szalay Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár Vancouverben folytatta, ahol részt vett a Magyarok Nagyasszonya katolikus egyház vasánapi szent miséjén , majd megtekintette a templomban működő hétvégi iskola helységeit. A magyar házban, az 56-os Forradalom és Szabadságharc megemlékezésére szervezett ünnepi ebéden és az azt követő megemlékezésen köszöntötte a megjelent vendégeket. Beszédében méltatta a soproni 56-os diákokokat, akik a forradalom leverése után Vancouverben találtak menedéket és akik komolyan hozzájárultak a magyarok jó hírnevéhez Kanadában. Helyettes államtitkár úr megemlékezett a napokban hirtelen tragikusan elhunyt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkárról. A megemlékezés után helyettes államtitkár úr megkoszorúzta a Burnaby-i temetőben található 56-os hősök emlékművét.”

George Lazar szerint az érem másik oldala

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára Kanadában járt, senki nem hívta meg és a kutya sem akart szóbaállni vele.

A magyar diplomaták és fizetett aktivisták néhány idős tájékozatlan magyar származású kanadait ugyan össze tudtak ugyan toborozni akiknek fogalmuk sem volt hogy ki is ez a Kurt Waldheimet dicsőitő ember, az államtitkár arckifejezése is jelezte Kanadában hogy tudja hogy bajban van… Az orbáni propaganda szerint

“Szalay-Bobrovniczky Vince és Barlayné Körössy Éva titkárságvezető ellátogattak az Alberta Tartományi Egyetem Wirth Intézetének Osztrák és Közép-európai tanszékére, ahol szívélyes eszmecserét folytattak az intézet igazgatójával, Alexander Carpenterrel és dr Varga Balázs magyarországi vendég professzorral.”

Kérdésemre Carpenter professzor hosszú levélben magyarázkodik.

Ők csak szivességből álltak szóba Szalay-Bobrovniczkyvel a találkozó nem volt hivatalos és ahhoz az egyetemnek és az intézetnek semmi köze sincs. Úgy tűnik fogalmuk sem volt arról hogy az orbáni propaganda diadalittasan terjeszteni fogja a sebtében készült fotókat.

Szenthe Anna Orbánék kanadai aktivistája hajtotta végre a parasztvakító akciót. Trükközések, trükközések… Az Orbán-rezsim már összeomlott de néhány tucat fanatikus (és fizetett) propagandistájuk még utóvédharcot folytat.”

Csak úgy….

Nem Szalay-Bobrovniczky Vince az első -és feltehetően nem is az utolsó- akit a köz pénzén utaztat a regnáló kormány propagandafelelőse, hogy remekbeszabott képek kíséretében „kerítésen belül” eladja az arra fogékonyaknak, hogy úgy kellünk a világban mindenfelé, mint egy falat kenyér…. 2023 szeptemberében kicsit sem hivatalos meghívásra az USA-ban múlatza napjait Novák Katalin -akkor még- köztársasági elnök, akinek stábja erről temérdek képes beszámolót készített közösségi oldalára. Nem lenne ezzel semmi baj, hiszen mindenki oda utazik, ahová beengedik, ha…. De itt nem ez a stájsz! Hősnőnk a beszámolók tanulsága szerint találkozott Greg Gianforté-val, Montana állam kormányzójával, Steve Daines republikánus szenátorral és feleségével Cindyvel Montanaban, Steven F. Udvar-Házy-val, azaz Udvarházy Ferenc Istvánnal, az egyik legsikeresebb amerikai magyarral, Greg Abbott-al texasi kormányzóval, George Friedmannal, napjaink legismertebb geopolitikai és külpolitikai szakértőjével. Együtt futott -futottak még…- Palotai Dániellel, a Nemzetközi Valutaalap ügyvezető igazgatójával, felszólalt az ENSZ-ben, ahol -ha már ott volt- meghívta a „világ jelenlévő női politikusait” Magyarországra. A nagy skalp mégis csak Elon Musk volt:

„Elon Musk – egy újabb szövetséges a családok szabadságharcában és a békemisszióban…”

Szerző