Connect with us

Banánköztársaság

Perintfalvi Rita: még nem hivatalos, de behűtöttem a pezsgőt….

Perintfalvi Rita: még nem hivatalos, de behűtöttem a pezsgőt....
Megosztás

Szóval úgy tűnik, hogy még kicsit várnom kell azzal a pezsgővel, de remélem csak órákat! – kezdte bejegyzését Perintfalvi Rita teológus. Mi történt? Nemrég tette közzé a Válasz Online gyors hírként a következőket: „Tóth Tamás tegnap lényegi indoklás nélkül felajánlotta lemondását a titkári pozíciójáról; erről Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke tájékoztatta az egyházi vezetőket. Úgy tudjuk, Veres azt kérte püspöktársaitól, ma délig véleményezzék Tóth távozását – ám az előzmények ismeretében forrásaink kész tényként kezelik a lemondást.”

„És a folytatás:

”Hallottunk olyan véleményt, hogy „a lemondás felajánlásának köröztetése” még egy utolsó kísérlet lehet Veres András részéről Tóth Tamás megmentésére, de a püspökök aligha lesznek partnerek ebben.”

Vagyis a pezsgőt már behűtöm! De még jöhet fordulat. Hiszen még megmenthetik a valódi felelősségre vonás alól. Persze az is csupán egy bizonyíték lesz a rendszerszintű bünökről.

Mit követett el Tóth Tamás?

Úgy tűnik, hogy felmerült a gyanú, hogy a püspöki konferencia titkára felelős több sze_xuális természetű vétség – köztük kiskorúak sérelmére elkövetett bánt:almazás – elkövetőinek védelmezésében, vagyis eltussolásban. És pont ezért képes volt még arra is, hogy Bábel Balázs érseket keverje gyanúba maga helyett egy általa írott, de a Bábel nevében kiadott közleménnyel, amiben leírta, hogy a sajtó „téves” és „nem bizonyítható” állításokat tett konkrétan róla és még valakiről. Ez a még valaki, úgy tűnik, hogy Hatházi Róbert, az egyik gyermekmol:esztáló. Hát, az a közlemény még akkor is gyanúba keverte volna Tóthot, ha addig mindenki ártatlan bárányként tekintett volna rá.

Miért ennyire fontos és személyes nekem ez az ügy?

2022 júniusában egy hivatalos, legalább 10 oldalas, hosszú levél érkezett a püspökömhöz Grazba, amelyben két Fb-posztom miatt megvádolt engem az MKPK és követelte két egyházjogi kánon alapján a megbüntetésemet. Értsd, egy osztrák egyetemről való kirúgásomat két magyarul írott véleményposzt miatt! Számomra már akkor is egyértelmű volt, hogy az igazi bűn, amit elkövettem az a 2021-ben megírt „Amire nincs bocsánat” c. tényfeltáró könyvem megírása volt, amiben első ízben szólalt meg 10 magyar áld:ozat és mesélte el az országnak a borzalmak borzalmait. A grazi püspök és számomra is az volt a panaszlevél legkülönösebb érdekessége, hogy egyetlen magyar püspök sem írta alá! Vagyis senki nem merte felvállalni a megvádolásomat a nevével. Ki írta mégis alá a levelet? Hát, éppen Tóth Tamás, MKPK titkár. Vajon személyes támadásnak vette a könyvemet, ezért ment el ennyire messzire? Remélem, hamarosan kiderül. És remélem, nem ússza meg, ha vétkes!”

Kapcsolódó

Szerző