Connect with us

Kerítésen túl

A háború útján – Hogyan tovább, Izrael?

izrael, háború,
Megosztás

Izrael péntek este körülbelül 20 célpontot támadott meg Iránban, több órán át tartó hadműveletben. A kormány részéről cáfolják, hogy a támadás az ország miniszterelnöke Benjámin Netanjahu háza elleni dróntámadásra lenne válasz, azt állítják, hogy a célpontok már az előtt ki voltak jelölve. 

 „Bűnbánat Napjai hadművelet”

A támadást Irán október elején Izrael elleni hatalmas ballisztikusrakéta-támadásának megtorlásaként,  amikor 181 ballisztikus rakétát lőttek ki a zsidó állam ellen a világtörténelem legnagyobb ilyen akciójában, hajtották végre.

<<< Olvasd cikkeinket a Facebookon és a Google hírei között is! >>>

Az értékelés és a döntés napja

A politikai-biztonsági kabinet ma (vasárnap) ülésezik, hogy megvitassák az Irán elleni péntek esti izraeli támadást és Teherán lehetséges válaszait.

Egy izraeli tisztviselő a Kan Newsnak tisztázta , hogy a támadás célpontjait előre meghatározták, és az elmúlt tíz nap során nem változtattak – ezek ugyanazok a célpontok, amelyeket előre terveztek, még a Benjamin Netanjahu miniszterelnökotthona elleni UAV-támadás előtt.  A kabinet több minisztere úgy vélte, hogy az iráni támadás hatóköre nem volt elegendő – a támadásról azonban egyhangú döntés született a kabinetben.

Telefonszavazás

Az iráni támadás végrehajtása előtt Benjámin Netanjahu miniszterelnök személyes találkozókat tartott, hogy tájékoztassa a hozzá közel álló minisztereket, akik nem vettek részt a konzultációkon. Netanjahu a későbbi telefonos szavazás előkészítéseként adta meg nekik a támadás részleteit.

(Forrás)

Ezeket olvasta már?

izrael, háború,

Szerző