Connect with us

Kerítésen túl

Szijjártó, ha sarokba szorul, vadul támad – ilyen az, amikor a riporter nem csak fogja a mikrofont

szijjart
Megosztás

Szijjártó már biztosan megbánta, mint az a bizonyos kutya, aki rengeteget kölykedzett, hogy beadta egyenes derekát és valódi riporter mikrofonja elé ült, amit az is súlyosbított, hogy kamera is vette az aktust.

Hetykén kezdte....

A külügyminiszter a héten elfogadott Stop-Soros apropóján bevállalta, hogy a BBC kamerája elé ül, és beszél a kormány bevándorlási politikájáról és a Stop Sorosról.

Emily Maitlis, a BBC Newsnight riportere nem a magyar viszonyokon edződött, így hiába kezdett el neki Szijjártó arról beszélni, hogy a politikai korrektség lázában élő uniós tagállamok meghívókat küldenek a menedékkérőknek a politikájukkal, Maitlist inkább az érdekelte, hogy Orbán Viktor miért nevezi járványnak a bevándorlást, megszállóknak a menekülteket, és potenciális terroristáknak az érkezőket?

„Ez valójában nem a bevándorlásról szól, ugye? Hanem a xenofóbiáról”

Szijjártó jobbnak látta, ha önérzetesen csak kikéri magának, hogy ilyeneket kérdezzen a riporter. Arra a kérdésre, hogy miért kriminalizálják a menekülteket immár törvényi szintre emelve, a külügyér azt a toposzt vette elő, hogy azért, mert az ezt végző szervezetek határsértésre, illegális tevékenységre buzdítják az embereket.

A riporter csak kérdezett, a külügyér csak makogott….

Erre a riporter újabb kérdéssel állt elő: az nem zavarja, hogy ezzel emberi jogokat és nemzetközi szerződéseket sértenek? Az előre megírtak szerint jött a migráns-kártya, amire a fejéhez kapta, hogy épp ez a fő probléma a törvénnyel, hiszen minden menedékkérő, aki az országba érkezik, illegálisan teszi azt, viszont mindegyiknek joga van ahhoz, hogy segítsenek neki beadni a kérelmét, aminek elbírálása után eldöntik, hogy valóban illegális-e az ott tartózkodása.

Újabb döfés a külügyér-szívbe

Ugye tudja, hogy maguknak nincs bevándorlási problémájuk?

– hangzott a soron következő kérdés, hiszen a riporter szerint Magyarországnak mindössze 3600 menedékkérelmet kellett elbírálnia, miközben az országban tízmillióan élnek. Idén például csak háromszáz menedékkérelmet adtak be. Szijjártó rendre megismételte, amiket ilyenkor szoktak.

Az interjú végén pedig még a magyar a választáson is összevesztek, miután a riporter felhozta, hogy az ellenzéki pártok nem tartották fairnek a jelentős extra pénzzel kitömött kormánypárti kampányt.

Maga hazugságokat hangoztat, kiegyensúlyozatlan, és egyoldalú, maga csak azoknak a véleményével törődik, akik most frusztráltak, mert elveszítették a választást – mondta Szijjártó a riporternek.

 

(forrás: 444.hu)

Bayer Zsolt: Európa, ha nem a világ legjobb külügyminisztere Szijjártó Péter

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük