Connect with us

Banánköztársaság

Orbán, a pénzmosodás

Megosztás

Senki nem érti Orbán Viktor levelét. A Fidesz elnöke jó okkal írt a párt szavazóihoz szívhez- és pénztárcához szóló levelet.

Orbán Escobar Viktor

Mindenki pofátlanságnak és koldulásnak tartja a pártelnök levelét, pedig ez csak egy újabb szemfényvesztés. Az első felvonás a nemzeti konzultációk sorozata volt, azt követte az eredménytelen kvótanépszavazás és itt az újabb csodafegyver.

Amikor Pablo Escobar a nyolcvanas évek derekán a világ leggazdagabb drogdílere volt és havonta százmillió dollár állt a házhoz, a kolumbiai narkókirály legnagyobb problémáját éppen ez, az irdatlan mennyiségű készpénz okozta.

Dollármilliókkal mégsem sétálhatott be egyik medellini bankba sem és bár számos érdekeltsége és drága hobbija volt, mégis Dagobert bácsi módjára „fuldoklott” a pénzben. Az sem csupán legenda, hogy Escobar műanyag zsákokban különböző birtokain ásta el a temérdek pénzt. Sokan a mai napig keresik ezt az eltűnt mesés vagyont.

No, szóval Escobar dicstelen bukása óta is a kartellek legértékesebb kiszolgálói azok a „bankárok”, akik művészi tökélyre fejlesztették a pénzmosást. A legképtelenebb vállalkozásokat hozzák létre, akár 70-80 százalékos veszteség árán is vállalkoznak arra, hogy a feketepénzt tisztára mossák.

A népszerű off-shorozás is főleg ezt a célt szolgálja, amely ráadásul nemcsak született bűnözők, hanem az adóelkerülő cégek és magánszemélyek kedvenc időtöltése.

 Vissza Orbán levelére.

Évek óta már számon se tudjuk tartani Mészáros „nem stróman” Lőrinc gazdagodását. Sőt, maga a felcsúti gázszerelő is többször elismerte, hogy nem is tudja miből áll össze mérhetetlen gazdagsága.

A birodalom hétről-hétre hízik és már csak az a kérdés, hogyan szolgálja ez a vagyon az Orbán család és közvetve az állampárt érdekeit.

Ekkor jött a zseniális ötlet, hogy a párt tagjaihoz és szimpatizánsaihoz forduljanak. Ha azt minden bizonyíték nélkül be lehet mondani, hogy másfél-kétmillió magyar állampolgár küldte vissza a legutóbbi nemzeti konzultációs kérdőívet, akkor gond nélkül lehet találni kétszázezer fideszest, aki Orbán hívó szavára egy-egy ötezressel kisegíti a narancs birodalmat.

Tessék csak számolni! Ha csak ennyien „adakoznak”, az már rögtön egymilliárd forint.

Ez már tiszta pénz lesz a Fidesz-kampányában, ami semmilyen ÁSZ-vizsgálatot nem von maga után.

Sőt, igazán szofisztikált az lenne, ha Orbán minden egyes levélbe beletenne két db 5000 forintost és csak arra kérné a címzettet, hogy az egyiket fizesse be a pártkasszába, a másikat költse a családjára.

Kétmilliárdból ellopott pénzből így lenne azonnal egymilliárdos „tiszta” kampánybüdzsé.

Oszt, jónapot!

Gábor György: a Fideszben mostantól fogva egy Orbán Viktor vezette koldulórendet tisztelhetünk

Szerző

5 hozzászólás

5 Comments

  1. Maja Rátfai

    2018.01.03 18:23 at 18:23

    Ez igen!!!!! Én 4 éve kértem volna segítséget a fiam érettségije előtt az önkormányzatnál. Kérdezték mennyi a jövedelmünk a párommal közösen.Mikor megmondtam,megkérdezte a hölgy,hogy miként tudunk ebből kijönni,eddig,legalább is hogy jöttünk ki.Mondtam neki,hogy ismerősöknél szedtünk a párommal cefrének valót és én néha ha úgy adódott akkor segítettem a körülöttünk élő idősebb embereken és nem pénzt,hanem élelmet,zöldséget,húst,mikor mit kaptam. A hölgy azt mondta,hogy ez úgy veszi,hogy nem is mondtam,ugyan is ez jövedelemnek számít,még akkor is ha nem pénz formájában kapom. Nem is kaptam egy fillért sem az érettségihez feltétlen szükséges öltöny,cipő és egyéb dolgok megvásárlásához. Nekem azt a havi 5-6.000 ft-ot be kellett volna vallanom,de ha Fideszes csinálja akkor semmi gond?

  2. NERKeseru

    2018.01.04 02:40 at 02:40

    Ugyan, nekik a havi 5-6000 millio forint sem egy eros honap, termesztesen tiszta lopas minden fillere: toled lopjak el, mert nem adjak neked, tolem lopjak el, mert nem te kapod, amit neked szanok.

  3. NERKeseru

    2018.01.04 02:43 at 02:43

    No-no, azert ha lenne nekunk ugyeszsegunk, rendorsegunk, gazdasagi nyomozoink – mint barmely civlizalt orszagnak -, semmibe nem kerulne szepen megfigyelni a csekken levo celszamla mozgasat, a befizetoket meg akar egyenkent ki is lehet kerdezni szepen, nem beszelve a vagyonosodasi vizsgalatukrol. Egy ilyen orban fele otromba cigany svindli 1 heten belul mar hozna olyan eredmenyt, amit a legenyhebb biro is evekben fejezne ki 😉

  4. Maja Rátfai

    2018.01.04 12:47 at 12:47

    Igen,pontosan így játszódna le ez egy normálisan működő demokráciában,de nem Orbanisztánban.Itt a népnek Kuss,majd kaptok amit hagyunk nektek abból.

  5. Maja Rátfai

    2018.01.04 12:56 at 12:56

    Na látod,ezért kéne már végre tudatosulni a sok agy mosott hülyébe,hogy lépni,összefogni kell. Hiába birkázzuk,gyávázzuk le magunkat,hisz tényleg tehetetlenek vagyunk,mert akiknek érdeke lenne,hogy pusztuljon az ország éléről ez a telhetetlen banda,azok pont az a réteg,akik nem tudnak semmit tenni,hisz nincs pénzük még elmenni tüntetni sem. Te vagy én vagy a szomszédaim,mire megyünk? Semmire,hisz olyan törvénykönyvet és alkotmányt fabrikáltak,amivel mindent ami eddig jogtalan volt jogossá formáltak,de csak a kivételezetteknek.Téged és engem épp úgy megbüntetnek,ha feketén csak 2 órát dolgozol és azt nem vallod be.Itt van az orrunk előtt a megoldás és ezt még a legszegényebbek is megtudják tenni,el kell menni szavazni.Orbánnak és bűnbandájának van a határon kívüliekkel együtt cirka 2,5 -3 millió szavazójuk.Az országban él 8 millió ember aki szavazhat,mert nagykorú. Ha a maradék 5 millióból csak 3 millió elmenne szavazni,már baszhatnák az újra írt alkotmányukat és törvénykönyvüket,a 2/3 -tól elesnek és már az siker lenne az országnak.Most akár hogy nézzük egypárt rendszer van.A KDNP az csak egy név.A FideSS az igazi kormány.Őket kell sürgősen eltávolítani és elszámoltatni. Ezt kéne a töketlen ellenzéknek súlykolni,nem olyan baromságokon vitatkozni,hogy ki legyen a miniszterelnök jelölt.Legyen már meg előbb az esély arra,hogy ezen is gondolkozhassanak.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük