A FŐKERT a civilekkel együttműködve ültet 90 fát a Tabánban

Civilekkel együttműködve 90 új fát ültet a FŐKERT 35 veszélyes állapotú helyére a Tabánban.

A budai közpark sorsát szívén viselő civil Zöld Tabánért facebook csoporttal együttműködve a szakemberek heti rendszerességgel tartanak bejárást a Tabáni sportpark és játszótér fejlesztés ideje alatt, hogy közösen ellenőrizzék a kivitelezési munkákat.

A FŐKERT kollégái átvizsgálták a Tabán 1220 fáját

Ebből 35-ről derült ki, hogy veszélyes állapotban van. A beteg fák eltávolítása sajnos elkerülhetetlen, különben azt kockáztatjuk, hogy egy nagyobb vihar esetén kidőlnének személyi sérülést, anyagi kárt okozva.

A Tabánban az előző városvezetés kormányzati pénzből egy sportpark fejlesztését indította el

A FŐKERT vezetése a kerülettel és a helyi civilekkel folytatott párbeszédnek köszönhetően módosította terveket és ennek köszönhetően fognak most a korábban tervezettnél több fát elültetni, burkolatból pedig kevesebb lesz.

A tabáni beruházást ellenző civilek múlt héten bejáráson tekinthették meg a veszélyes fákat. A favizsgálati adatlapok már kikerültek azokra a fákra, amiket veszélyesnek minősítettek a favizsgálók.

A kivágott fákat azonnal és a helyükön pótolni fogják,

a többi telepítésnél pedig civilekkel egyeztetve jelölik ki a helyeket, hogy a Tabánon belül hová ültessék az új fákat.

A veszteségek csökkentése érdekében alapelv, hogy a kivágott fák helyén minél előbb megtörténjen a fapótlás. Ezt a fakivágást engedélyező hatóság utólag ellenőrzi. Ez a szakmaiság, és a zöld Budapest megteremtésének programja a garancia arra, hogy a jól képzett, elhivatott szakemberek felelős döntéseikkel elősegítik a főváros zöldterületeinek védelmét.

Forrás: budapest.hu

tüntetés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük