Újbuda polgármestere feljelentette a kormányhivatalt

A hivatali kötelesség megszegésével elkövetett hivatali visszaélés bűncselekményi gyanúja miatt tett feljelentést egyelőre ismeretlen tettes ellen a  Budapesti Rendőr-főkapitányságon dr. László Imre a XI. kerület polgármestere.

Nem teljesített kormány, jöhet a bíróság

Feljelentette a Kormányhivatalt XI. kerület Újbuda Önkormányzatának képviseletében dr. László Imre polgármester, miután a kerület nem kapta meg a járvány megelőzéséhez illetve leküzdéséhez szükséges, törvényben biztosított eszközöket, majd a hivatal azok számlával igazolt ellenértékét fizetési felszólítás ellenére sem fizette ki az Önkormányzatnak.

A hivatali kötelesség megszegésével elkövetett hivatali visszaélés bűncselekményi gyanúja miatt tett feljelentést egyelőre ismeretlen tettes ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

Újbuda a járvány kitörése óta több mint 130 millió forintot költött védekezésre,

amelyből már több mint 88 millió forintot fordított maszkok, védőkesztyűk, fertőtlenítő szerek és különböző COVID tesztek beszerzésére.

A kerület ebből látta el a szakrendelőkben és alapellátásban résztvevő orvosokat, a szociális ellátásban, óvodákban és bölcsődében dolgozókat, akik a járvány időszakában is dolgoztak, valamint az önkormányzat dolgozóit és az Idősek Házát is, amelyeket veszélyhelyzetben a kormánynak kellett volna.

Az 1997-ben megalkotott egészségügyi törvény alapján született azt írja elő, hogy járvány esetén a Kormányhivatal feladata a gyógyításhoz szükséges eszközök biztosítása, ennek azonban nem tett eleget.

A gyanú szerint a Kormányhivatal azzal szegte meg hivatali kötelességét és követett el hivatali visszaélést, hogy a fertőzés megelőzésének, terjedésének leküzdéséhez szükséges anyagokról, eszközökről nem gondoskodott, majd az Önkormányzat jogilag és pénzügyi bizonylatokkal is alátámasztott beszerzéseit tartalmazó 2020. május 19-én kelt fizetési felszólításának sem tett eleget.

Kormányhivatal részéről reakció azóta sem érkezett.

Forrás: ujbuda.hu

László Imre

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük