A hosszú bájtok éjszakái Pécsett!

1998-ban, Halottak napja után egy legenda keringett arról, hogy Simicska Lajos, az adóhatóság Orbán által kinevezett elnöke szabadságra küldött mindenkit, és informatikusokkal a Fidesz számára kényes adatokat törölt az számítógépes rendszerből. Később vizsgálat indult, de nem támasztotta alá ezen állítást, csak azt, hogy más illetéktelen személyek jogosultalanul lekértek adatokat.

Lebukott a Fidesz maffia!

A Fidesz vagy ügyes volt akkor, vagy valóban nem történt jogsértés. Mostanra azonban megváltozott a helyzet. 2019 októberében önkormányzati választások voltak Magyarországon. Pécsett a Fidesz Vári Attila volt olimpikon vízilabdást indította polgármesterjelöltként, aki egyébként a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. igazgatója volt akkoriban. Tehát a város egyik legnagyobb cégének feje, a pécsi sportélet kiemelt irányítója.

Péterffy Attila nagyon megverte őt, és ellenzéki többségű képviselő testület alakult. Péterffy már kampányban kilátásba helyezte, hogy győzelme esetén ügyvédek egy csapatával átvilágíttatja a városi cégeket. Be is váltotta ezt.

Az ügyvédek dolgozni kezdtek. Dehát ehhez adatok kellenek. Pl. a számítógépekről. Ekkor robbant a bomba. Kiderült a következő:

2019. október 15. Péterffy Attila megválasztott polgármester írásban felhívta az önkormányzati cégek vezetőinek figyelmét iratmegőrzési kötelezettségükre. Másnap Vári Attila vezérigazgató elkérte a rendszergazdától az informatikai rendszerek felhasználó neveit, és jelszavait. Aznap ismeretlen személyek megváltoztatták ezeket, a rendszergazda már nem tudott belépni.

Következő napon új merevlemezek és új operációs rendszerek kerültek Vári Attila

vezérigazgató, a vezérigazgatói asszisztens és egy másik személy által használt számítógépekbe. 2019. október 17. eltűnt három számítógép eredeti merevlemeze és a rajta tárolt adatok, valamint az elektronikus levelezés. 2019. december 12-én a rendszergazda részére a vezérigazgatói asszisztens megadta az új jelszavakat, a rendszergazda ismét be tudott lépni az informatikai rendszerekbe.

Eltűnt a cég teljes email levelezése, öt évre visszamenőleg

Ekkor a rendszergazda megállapította, hogy a számára 2019. október 16. és 2019. december 12. közötti időtartamban elérhetetlenné tett informatikai rendszerekben változtatások történtek. Az is megállapításra kerül, hogy a Magyar Telekom központi szerveréről eltűnt a cég teljes email levelezése öt évre visszamenőleg oly módon, hogy azt a tulajdonos sem tudja visszaállítani.

Szóval a Fidesz maffia lebukott! Az ügy sok kérdést vet fel. Pl. mi volt mindenben a szerepe Várinak, akiből Orbán polgármestert akart csinálni? Mik voltak azok a fontos adatok,amiket el kellett tüntetni a gépekről az email levelezés egészével együtt? Rá lehet-e bízni egy cég vezetését egy olyan emberre, akinek közfeladatával összefüggésben felmerül szándékos bűncselekmény elkövetésében való részvétel lehetősége? Rábízhatta volna-e Orbán Várira egy város vezetését, noha korábban bíróság jogerős ítéletben állapította meg, hogy Vári a cégét érintő büntető ügyben hamis vallomást tett? Milyen gazdálkodás folyt ott a közpénzekkel, ha ilyen súlyos lépést kényszerült megtenni feltehetőleg a leleplezés elkerülése érdekében az ismeretlen elkövető?

Az utolsó kérdésem pedig az, meddig lesznek még olyan rajongó hülyék Magyarországon, akik nem hajlandók belátni, hogy Orbán maffia országgá tette hazánkat, immár minden tekintetben?!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük