Ha egyáltalán lehetséges, a megszokottnál többet emlegetik Istent és a kereszténységet; ha lehet, a megszokottnál is több a szenteskedő képmutatás – és az uszítás.
[mnky_ads id=”80″]

Az a hatalom, amelyik állandóan valamelyik istenre, vallásra hivatkozik, rendszerint – kivétel most hirtelen nem jut eszembe – elmebeteg és/vagy bűnöző.

Ha magánemberek emlegetik a számukra kedves istent, megbélyegző-kirekesztő szándék nélkül, az engem nem zavar; legföljebb materialistaként kicsit kényelmetlenül érzem magam, ha lépten-nyomon istenkedésbe kell botlanom, ha azt ki sem kerülhetem. A mai hatalom agresszívebben hivatkozik az általa egyébként súlyosan meghamisított kereszténységre, mint uralmuk második felében Kádárék az általuk ugyancsak meghamisított marxizmusra…

Ám a hatalom végtelenített istenkedése, cinikusan hitetlen vallásossága a 21. század Európájában botrányosnak minősítendő, mert durva állami erőszak kifejeződése: magánéletbe való brutális behatolás, mégpedig a hisztériakeltés, az elhülyítés-megvadítás szándékával. Ez a magatartás megbélyegzi és fenyegeti a valóban hívő, Jézus-követő keresztényeket, a másképp keresztényeket, a más vallások követőit, és talán leginkább a felvilágosult, természettudományos világkép materialistáit. Szóval, a különböző „bérenceket”…

Polgári demokrácia és szüntelen állami ájtatoskodás, igehirdetés nem férnek össze.

Orbán hibbant-aljas karácsonyi üzenetéről most nem szólok, hiszen sokan írtak már róla. Ám a kiváló „kormányszóvivő”, Kovács Zoltán prostisrácokbeli izéjéről, no… interjújáról van egy-két szavam.

Megmártózott a maga szennymédiájában a társaság rendesen – de hát azért hozták azt létre, és tartják is fent, javarészt közpénzből.
[mnky_ads id=”3427″]
Először is újra elmondom, amit már annyiszor: a jelenlegi hatalomnak csak szennymédiája van. Így volt ez már akkor is, amikor a Fidesz ellenzékből indította hecckampányait.

Szóval, Orbánról most nem, csak szóvivőjéről… Bár a szóvivők általában sem önálló véleményalkotásukról ismertek; Orbániában pedig a hatalom minden képviselője Orbán szóvivője.

Tehát interjút vagy mit adott K. Z. a prostisrácoknak, amelyet aztán szétterítettek az egész terrormédiában, beleértve a „közmédiát” is.

Valamennyire is tisztességes hatalom cseppet is tisztességes képviselője, szóvivője véletlenül sem állna szóba a prostisrácokkal, hasonlókkal. Persze, morális hatalom nem is hozna létre, nem is tartana fenn, még közpénzből sem ilyen izét; nem hozna létre egész médiabirodalmat, mert nem akarná terrorizálni a társadalmat…

A közelmúltban megjelent néhány írás részletével szemléltetem, milyen is az a mocsár, amelyben rendszeresen hemperegnek Orbán és szóvivői…

1.

„Aki leretusálja templomainkról a keresztet; aki kigúnyolja hagyományainkat; aki gyűlöl minket – azt illő tisztelettel arra kérem, keressen más telephelyet magának! Olyat, ahol otthon érzi magát. Nálunk ez van. Megszoksz, vagy megszöksz.”

A „nemzetikeresztény szellemiség” három meghatározó jellemzőjét ismerhetjük föl e rövid részletben:

  • szórványos jelenségekből vagy egyesen kitalációkból kreál kereszténységet fenyegető veszedelmet a hiszterizálás, a megfélemlítés és megvadítás szándékával;
  • az őt hajtó eszelős gyűlölködéssel humanista ellenfeleit vádolja;
  • miközben a nemzetikeresztények állandóan liberális intoleranciára, diktatúrára panaszkodnak, magukat e hon házigazdáinak képzelik, akik minden további nélkül fölszólíthatják a nekik nem tetszőket, az általuk megrágalmazottakat, hogy takarodjanak…

„… ne a kereszténység sírásóira, hamis papjaira, korunk Ferenc pápáiraBeer Miklósaira hallgassunk, hanem a hitüket megtartó Márfi Gyulákra, vagy a régiekre, a romlatlanokra, a Kapisztrán Szent Jánosokra.”

2. A terrormédiában körkörösen vendégül látják egymást az agitproposok:

Figyelő a prostisrácokban:

… később lőni kell, ha puhulunk…

„…liberális diktatúra van…”

3. Van 888.hu is…

Ez az izé éppen Kertész Annán, a Vasárnapi Hírek lemondott főszerkesztőjén gúnyolódik. Kertész Anna lemondását azzal indokolta, hogy nem vállalhatja a felelősséget a lap ünnepi számában is elhelyezett ocsmány „kormány”-hirdetésért.
[mnky_ads id=”4674″]
[mnky_ads id=”4668″]
Álljunk meg egy pillanatra, és keseredjünk végre el – hátha megérezzük, hogy helyzetünk tovább már tűrhetetlen: ebben az országban a tisztesség legalábbis magányos jelenség, üldözött, kigúnyolt is. Szolidaritás csak szórványosan és leginkább csupán szavakban létezik: attól a hatalomnak semmit sem kell átgondolnia, semmin sem kell változtatnia – semmi oka megijednie…
[mnky_ads id=”3427″]
Szóval a fenti néhány részlettel csak azt akartam elmondani, hogy szerintem aki időnként bele-belenéz, belehallgat a hatalom médiájába, mindent megtud a mai „kormány” végtelen romlottságáról, aljasságáról: érzéki tapasztalatokra tehet szert… (S ezekre az orgánumokra a hirado.hu rendszeresen hivatkozik.)

Kovács Zoltán tehát éppen a karácsonyt gondolta alkalmasnak arra, hogy Orbán szóvivőjeként megjelenjen a terrormédia tán legalantasabb orgánumában.

Nem lepődünk meg azon, hogy lényegében minden szava hazugság. Amivel ellenfeleit vádolja, az Orbánt és a Fideszt jellemzi. Nem lepődünk meg a kódolt hazaárulózáson-zsidózáson sem:

„… a kormánypártoknak nem is feltétlenül az ellenzékkel kell megmérkőznie, hanem a mögöttük álló informális és gazdasági hatalommal” – mondja a kérdező, és K. Z. egyetért a dolgok ilyetén beállításával.

Bogár László, a református egyetem docense, Orbán volt tanácsadója, a terrormédia egyik kedvence globális (háttérhatalmas) főkonstruktőrt-dekonstruktőrt szokott emlegetni – hogy senki se vádolhassa zsidózással… Maga Orbán Viktor pedig vizeinkben úszkáló nagy testű ragadozót vizionált.

A Pócs János-féle disznólkodásról az jut eszébe, hogy az Orbán-hatalmat teljesen alaptalanul szokták antiszemitizmussal vádolni… De már nem sokáig!

„Mindig ez volt, ha a kormány, vagy a kormánypártok olyan kényesebb terepre merészkedtek, ahol korábbi véleményformálókkal, passzátszelet fújókkal találták szembe magukat és ellentétes véleményen voltak. Ilyen esetekben rögtön megkaptuk, hogy antiszemiták, kirekesztőek vagyunk. Szerintem ennek a világnak most már vége van. Nemcsak azért, mert Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök Magyarországon volt nyáron, és egyenesbe állította ezt a dolgot, hanem azért is, mert ennek az egész liberális világnak, a maga értelmetlen és sehova nem vezető PC-ségével leáldozott. Így nem lehet politikát csinálni és a valóságról beszélni. Ennek is a helyére kell kerülnie lassan.”

Erről megint eszembe jut például Kertész Anna lemondása: tényleg úgy tűnik, hogy Orbániában a tisztességnek „leáldozott”…

De mindennek, a Fidesz rémes uralmának is vége lesz egyszer.

Kovács Zoltán szerint az orbániai médiaviszonyok bírálata „politikai purparlé”…

A szóvivő szerint migránsügyben a valóság végre áttörte a hallgatás és a félrebeszélés falát, és kezdi megmutatni magát. Magyarországnak és a magyar kormánynak is köszönhetően sikerült lebontani azt a falat, amely eltakarja a valóságot az európai közvélemény szeme elől.

Félrebeszéléssel, a valóság eltakarásával vádolja bírálóit az a hatalom, amely  ellenzékből is arra törekedett, hogy semmit se lehessen értelmesen megvitatni, hogy minden tisztességes, értelmes gondolatot, jó szándékot belefojtson hecckampányai mocsarába… A menekültekről sem volt és ma sincs egyetlen értelemhez és tisztességhez szóló üzenete sem: álláspontját az „ott dögöljenek meg, ahol vannak” mocskos cinizmusa jellemzi. Az egész tragikus jelenséget kizárólag a maga hatalmi érdekei, szándékai szerint „értelmezi” és használja föl; Európában példátlan az a súlyos bűncselekmény számba menő (rémhírterjesztő, uszító, közpénzeket hűtlenül fölhasználó) állami gyűlöletkampány, amellyel a magyar nemzetet igyekeznek megbecsteleníteni – igazán elkeserítő sikerrel…

Valójában semmi újdonság nincs K. Z. szövegében: némi figyelmet azért érdemel, mert a „nemzetikeresztény” uralom, kurzus szóvivője, miközben a többi „szóvivőhöz” hasonlóan szenteltvizet izzadva, tömjént szellentve ájtatoskodik, a karácsonyt is megbecsteleníti hazudozásaival, uszító szándékával.

Nincs benne semmi új – mondom. Miért hát ez az egész mérges kis írásocska?
Ezért:

„Az emberek nem hülyék. Az emberekkel a valóságról kell beszélni és meg kell kérni őket, hogy mondják el a véleményüket. A kormány pontosan ezt teszi. ”

Bicskanyitogató pofátlanság ám ez: szemérmetlenül lenézni saját híveiket is, szervezetten hülyíteni, és közben dicsérni őket, hogy nem hülyék – gondolom, ez olyan műsor, amelyen a szóvivők és maga a Keresztapa is jól szórakozik. Már ha nem hülyültek még teljesen bele maguk is saját hecckampányaikba…

A valóság az, hogy ennek a „kormánynak” értelmes és tisztességes emberekhez tán egyetlen szava sem volt: tudja, hogy a számára szükséges többséget a „hülyékből” szerezheti meg. A tökéletesen amorális, gátlástalan gazemberek – a Fidesz-uralom jellemtelen kegyencei, haszonleső kiszolgálói, készséges talpnyalói – ugyan sokan vannak, de távolról sem elegen ahhoz, hogy garantálják a bűnszervezet uralmát.
[mnky_ads id=”4666″]
[mnky_ads id=”4670″]

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Kíváncsian várom a szerkesztőség hiteles, elfogultság nélküli megállapítását a jelenlegi helyzetről!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét