A legborzasztóbb emberi tragédia – agyonverte az édesanyját

Vádat emeltek egy makói férfi ellen, aki tavaly májusban közös otthonukban úgy megverte az édesanyját, hogy az asszony belehalt sérüléseibe – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője kedden az MTI-t.

Előzetes kényszerkezelés

Saághy Flóra elmondta, az előzetes kényszergyógykezelés alatt álló férfit halált okozó testi sértés bűntettével vádolják.
A pszichés gondok miatt kezelés alatt álló vádlott családjában évek óta állandóak voltak a veszekedések. A vádirat szerint a fiú korábban is többször megverte anyját és – az asszony halálakor már különváltan élő – apját is.
Tavaly május 5-én a férfi az édesanyjára támadt, ököllel megütötte, az ágyáról lerángatta, majd eltörte az orrát. Ezután a mellkasára térdelt, összenyomta bordáit, aztán hasra fordította és a haját megragadva többször is a padlóba ütötte a fejét. A magára hagyott asszony ezután rövid időn belül meghalt.

Kiderült, hogy a férfi már korábban is ült börtönben közeli hozzátartozója sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt. Ám ez sem tartotta vissza, az elmúlt időszakban ugyanis az édesanyja megölésén kívül is több erőszakos cselekményt is elkövetett.(police.hu)

A főügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat kóros elmeállapota miatt mentse fel, de rendelje el kényszergyógykezelését, mivel tartani kell attól, hogy egyébként hasonló cselekményeket követne el – tudatta az ügyész.

édesanyját

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük