A NOB már döntött az olimpia elhalasztásáról?

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) egykori alelnöke, Dick Pound úgy tudja, elhalasztják a tokiói ötkarikás játékokat.

A kanadai sportvezető – akit a NOB egyik legbefolyásosabb tagjának tartanak – hétfőn a USA Today-nek nyilatkozott, és nagy meggyőződéssel állította, hogy biztosan elhalasztják az olimpiát, amelyet 2021-ben rendeznének.

„A rendelkezésre álló információk alapján a NOB a halasztás mellett döntött” – jelentette ki az amerikai lapnak adott telefonos interjújában a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) első elnöke.

„A részletek még nem ismertek, de amennyire én tudom, a tokiói játékok nem kezdődnek el július 24-én”

– tette hozzá Pound, aki szerint a részleteket a következő négy hétben dolgozzák ki, de az a legvalószínűbb, hogy jövő nyáron rendezik az olimpiát.

Ugyancsak hétfőn beszélt először az esetleges halasztásról Japán miniszterelnöke. „A mostani körülmények között nehéz kitartani a játékok mellett, döntenünk kell majd a halasztásról, mert a sportolók egészsége a legfontosabb” – mondta a japán parlamentben Abe Sindzó, aki azonban kizárta, hogy törlik az ötkarikás játékokat.

Itt az ideje, hogy a sportolók bojkottálják az idei olimpiát!

A Magyar Olimpiai Bizottság közleménye

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC) az elmúlt 125 év alatt számtalan nehéz helyzettel állt szemben. Az olimpiai játékok jelenkori népszerűsége arra sarkall, hogy bízzunk a döntéseikben. A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben sem látja a Magyar Olimpiai Bizottság célravezetőnek, hogy a szakértői véleményekre támaszkodó IOC vezetőség határozatát kétségbe vonja. Biztosak vagyunk abban, hogy a XXXII. Nyári Olimpiai Játékok megrendezésével kapcsolatban megfelelő döntést fognak hozni, amikor ez időszerű.

A tokiói olimpia az eredeti tervek szerint július 24-én kezdődne. A világjárvány miatt több sportszervezet is azt kérte a NOB-tól, hogy halassza el a játékokat, a kanadai és ausztrál olimpiai bizottság pedig úgy nyilatkozott, hogy nem engedi elindulni sportolóit, ha az eredeti időpontban rendezik az olimpiát.

(M4 Sport)

Bach: Japánban az emberek örömmel fogadják az olimpiai lángot

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük