A plágiummal vádolt Simicskó István húsvéti üzenete

A feltámadásba vetett hit és a krisztusi megváltás ereje erősítsen meg minden jószándékú embert most, amikor a Húsvétot, a legnagyobb ünnepünket tartjuk.

Ahogy Márai Sándor fogalmaz:

„Ha az ünnep elérkezik életedben, akkor ünnepelj egészen. (…) Az ünnep az élet rangja, felsőbb értelme.”

Jézus kereszthalála és az abból fakadó megújulás mindannyiunknak évről évre példát kell, hogy mutasson. Az elmúlt években a koronavírus-járvány beláthatatlan következményei, most pedig a szomszédban kitört háború miatt is Istenhez fohászkodunk – s közben, mint választott politikusok mindent megteszünk, ami emberi keretek között lehetséges, hogy megóvjuk családjainkat, nemzetünket.

Kívánok minden magyarnak – bárhol is éljen e világban – reménnyel teli megújulást és áldott húsvétot!

dr. Simicskó István a KDNP frakcióvezetője

Hiába az egyezések, az egyetem szerint nem követett el plágiumot Simicskó a doktorijában

Március 30-án a Magyar Narancs azt mutatta ki, hogy Simicskó István doktori értekezésében több, korábbi tudományos munkákból származó bekezdés forrásmegjelölés nélkül vagy hiányos forrásmegjelöléssel szerepel – írta meg a Hírklikk.hu.

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen 2009-ben megvédett PhD-dolgozatról van szó, amelynek hat bekezdését egy 2001-es dolgozatból kölcsönzött majdnem szó szerint, egy 2004-es cikkből pedig egy bekezdést hiányos forrásmegjelöléssel vett át a prominens kormánypárti politikus.

Hiába azonban a tételes kimutatás, az NKE azt közölte, hogy Simicskó doktori értekezése kapcsán nem merült fel plágiumgyanú – írja most a Magyar Narancs.

Csikány Tamás Péter, a Zrínyi Egyetem jogutódjaként működő Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorhelyettese, a Hadtudományi Doktori Iskola vezetője ugyanis arról tájékoztatta a lapot, hogy megvizsgálták és nem találták problémásnak a politikus dolgozatát.

Szó szerint a következőt írta:

„Simicskó István értekezését a doktori iskolánkban jelenleg alkalmazott TURNITIN plágiumkereső szoftver segítségével megvizsgáltuk. Ennek alapján megállapítottuk, hogy Simicskó István doktori értekezése az ő saját szellemi alkotása, azzal kapcsolatban a plágium gyanúja nem merült fel.” Azt is tudatta a rektorhelyettes, hogy az összehasonlító vizsgálat „minden ismert körülményre kiterjedt”.

Forrás: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) / Magyar Narancs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük