Sorting by

×

A taszári reptér után az Újpest FC-t is bezsákolhatja egy “titokzatos” cég

Egy hónap sem telt el, hogy versenyeztetés nélkül egy féléves cégnek adták el a taszári repteret, most úgy tűnik: ugyanaz a cég viheti az eladósorba került Újpest FC-t is –  írta a Forbes. 

A “sötét ló”

Az biztos, hogy egy igen fiatal, idén májusban alapított vagyonkezelő cégnek, SGF Silu Global Fund Holding Zrt.-nek adták el a taszári repteret. A Silu tagja és egyben vezérigazgatója Cseke István és Németh János. Némethnek és Csekének egyébként egy másik közös cége is van, a Németh és Cseke Kft. A padló- és falburkolatokkal foglalkozó pápai székhelyű cég 2020-ban 962 millió forintos árbevétellel és 20,7 millió forintos adózott eredménnyel zárt. A reptér sorsáról nem árultak el sokat, de a használaton kívül lévő katonai légibázisból kereskedelmi repülőteret alakítanának ki.

Az Újpestre is rástartoltak

Most viszont a 24.hu piaci források alapján arról ír, hogy a cég lehet az eladósorba került Újpest FC tulajdonosa is. Ahogy arról mi is beszámoltunk, tartja magát a piaci információ, hogy az október végén jött létre az FSG (Hungary) Holdings Kft. élénken érdeklődik az Újpest FC megvétele iránt. Az FSG-t a kínai Fosun, közelebbről a csoporthoz tartozó luxemburgi leány, a Fosun Sports Group alapította 4,45 milliárd forintos alaptőkével. A 24 szerint viszont a Silu hamarosan üzleti kapcsolatba kerül az FSG (Hungary) Holdings Kft.-vel. A Fosun Európában komolyabb futballbefektetéseket hajtott végre, tulajdonosa a többek között az angol Wolwerhampton Wanderersnek, a Fosun-tulaj felesége pedig a svájci Grasshoppersben érdekelt.

Köd és homály

A lap minderre rá is kérdezett, néhány hete Fajtik Gábortól, a Németh és Cseke Kft. projektmenedzserétől azt a választ kapták, hogy az SGF Silu Global Fund Holding Zrt. alapítása

„egy nagyobb projekt megvalósítása érdekében történt”,

de többet nem akart elárulni. Általánosságban pedig azt közölte, hogy a tulajdonosok sportolói múltjából, illetve sporthoz való kötődéséből adódóan cégük regionális szinten számtalan utánpótláscsapat, valamint helyi kötődésű profi és amatőr sportklub állandó támogatója.

A cikk folytatódik a Forbes-oldalán.

(A nap cikkei)

Taszár

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.