A Telekom Veszprém öt góllal nyert a Pick Szeged ellen

A Telekom Veszprém 31-26-ra legyőzte a címvédő Pick Szegedet a férfi kézilabda NB I szombati rangadóján.

A hazaiaktól Kentin Mahé bordasérülés, a vendégek keretéből Mikler Roland térdfájdalmak, Bánhidi Bence kézsérülés, Sebastian Frimmel talp- és sarokfájdalmak, Luka Stepancic pedig makacs Achilles-ín-sérülés miatt hiányzott

A Magyar Kupa-címvédő veszprémiek jól használták ki ellenfelük hibáit a meccs elején (3-0), és a bajnokcsapat dolgát tovább nehezítette, hogy a játékvezetők – némi szigorúsággal – már a nyolcadik percben végleg kiállították Rosta Miklóst fejre irányuló ütésért. 

Sok volt a bizonytalanság szegedi oldalon, ezért Juan Carlos Pastor vezetőedző a 14. percben 7-3-nál időt kért. Együttese több mint tíz percen keresztül ziccerből és hétméteresből sem tudott betalálni, ezért a spanyol mester a 18. percben megint időt kért, mert a házigazdák folyamatosan növelték előnyüket (10-3).

Volt már nyolc találat is közte, amikor ezt a – továbbra is sokat hibázó, de töretlenül küzdő és a játékot tudatosan lassító – vendégek ötre csökkentették, Momir Ilic hazai szakvezető is időt kért. Csakhamar az ő csapata is megfogyatkozott, mert Omar Jahja – túlzott szigorúsággal – is piros lapot kapott. Több mint másfél percig kettős emberelőnyben volt a Szeged, amely két góllal kezdte a második felvonást, így ismét látótávolságba került számára az ellenfél (16-12).

Yehia Elderaa
Yehia Elderaa

Az első félidőben a veszprémi Rodrigo Corrales, a másodikban a szegedi Mirko Alilovic védett remekül, így a különbség tovább csökkent, a 42. percben Momir Ilic 20-18-nál kért időt. Csapata hosszú ideig képtelen volt ismét lendületbe kerülni – a hazai szurkolók ébresztőt kiabáltak -, ezután megint elléptek hárommal. Erre reagálva a címvédő a kapusának lecserélésével létszámfölényes támadójátékra váltott, ami egy ideig hatékonyan működött. 

A vitatható és megkérdőjelezhető játékvezetői ítéletek az egész meccsen, így a hajrában is borzolták a nézők és a játékosok idegeit, de a legfontosabb pillanatokban a veszprémiek maradtak valamivel higgadtabbak, így nagy küzdelemben, nehezen megnyerték a rangadót, amelyen a vendégek egyszer sem vezettek.

A mostani bajnoki idényben a Szeged először veszített pontokat, a Veszprém viszont továbbra is százszázalékos.

A győztes csapatban Mikita Vajlupov öt, Petar Nenadic, Andreas Nilsson és Gasper Marguc négy-négy gólt lőtt, Rodrigo Corrales tízszer védett. A túloldalon Alexander Blonz hétszer, Miguel Martins és Mario Sostaric egyaránt hatszor talált be, Mirko Alilovic 12 lövést védett.

A két csapat 184. egymás elleni tétmérkőzésén 52 szegedi siker és hét döntetlen mellett 125. alkalommal nyert a Veszprém.

Férfi kézilabda NB I

Telekom Veszprém-Pick Szeged 31-26 (16-10
Telekom Veszprém:
 Corrales – Marguc 4 (1), Jahja 3 (1), Pechmalbec 2, Lauge 3, Eldera 3, Strlek 2. Csere: Cupara (kapus), Ligetvári, Nilsson 4, Nenadics 4, Ilics Z. 1, Sipos, Lukács P., Vajlupov  5 (3), Sipos, Elísson.
Pick Szeged: Alilovic – Tönnésen 1, Bombac 3, Gaber 1, Mackovsek 1, Bodó, Blonz 7 (5). Csere: Rosta, Martins 6, Garciandia 1, Sostaric 6 (2), Radivojevics.

Forrás: MTI / VEHIR