Amerikai sportkarácsony

Öt NFL-mérkőzéssel és a 2017-es NBA-döntő visszavágójával készül a Sport TV a karácsonyra.
[mnky_ads id=”3427″]

Az amerikai sportok szerelmesei boldogok lesznek

A karácsonyi ünnepek alatt az Egyesült Államokban karácsonykor sem áll meg a sportélet, az NBA-ben minden évben a lehető legjobb párosításokat hozzák össze december 25-re. Ez idén sem lesz másképp, a magyar nézők december 25-én este kilenckor a Sport1-en például a 2017-es döntő két résztvevőjének, a Golden State Warriors-nak és a Cleveland Cavaliers-nek mérkőzését láthatják.

Ami az NFL-t illeti, ott nincs minden évben karácsonyi mérkőzésdömping. Az utolsó előtti forduló a rájátszás szempontjából hatalmas téttel bír.

New Orleans Saints (10-4) – Atlanta Falcons (9-5) (vasárnap 19:00, Sport 1)

A Falcons az első ütközetet annak ellenére be tudta húzni, hogy Matt Ryan háromszor is eladta a labdát. A kulcsjátékos Deion Jones volt, aki az egész meccsen parádés teljesítményt nyújtott, a Saints utolsó támadásánál pedig saját end zone-jában lopta el Drew Bress passzát. Két hét alatt persze sok minden történt, például nem csupán pár percet tölthet majd a pályán Alvin Kamara. A Saints itt még túlélhet egy vereséget (a szezont a Buccaneers ellen zárja), de könnyen lehet, hogy a Falcons innentől nem bukhat.

Drew Brees. Fotó: Ronald Martinez/Getty Images/AFP

Dallas Cowboys (8-6) – Seattle Seahawks (8-6) (vasárnap 22:30, Sport 1)

Bármennyire is furcsa, a vesztes csapatot az idén nem látjuk a rájátszásban. A Seahawks 72 pontot kapott az előző két találkozón, ami teljeséggel elképzelhetetlen lenne, ha nem lennének ennyi sérülttel sújtva a védelemben. Bár két Pro-Bowl linebacker, Bobby Wagner és KJ Wright is vállalja a játékot, rossz látni, a kémia olyan szinten romlott le a védelem játékosai között, hogy az interneten szólogatnak be egymásnak. Zeke Elliott visszatérése, illetve a Seahawks formahanyatlása miatt a hazai csapat győzelmét várom, amelynek az utolsó héten kell majd kikaparnia a gesztenyét – Philadelphiában.

New England Patriots (11-3) – Buffalo Bills (8-6) (hétfő 02.00, felvételről, Sport 1)

Rob Gronkowski és Tre’Davious White barátsága újra elmélyülhet a két csapat visszavágóján. A Patriots masszív lépéselőnybe került a múlt héten a Steelers ellen aratott győzelemmel, igaz, lehet egy bírói döntés/furán megírt szabály lehet majd a különbség, melyik csapat lesz hazai pályán a két csapat rájátszásbeli összecsapásán. A Bills jelen pillanatban az AFC utolsó wild card helyén csücsül, erre a krízismeccsre pedig lehet, Kelvin Benjamin nélkül kell mennie. A Buffalo a Dolphins ellen fejezi be a szezont, de egy meglepetés-győzelemmel hatalmas lépést tenne, hogy 1999 után visszatérjen a playoffba.

Rob Gronkowski elkapása. Fotó: Tom Szczerbowski/Getty Images/AFP

Pittsburgh Steelers (11-3) – Houston Texans (4-10) (hétfő 22:30, Sport 2)

A Steelers rajongói némileg enyhíthetik frusztráltságukat, ha csapatuk átgázol a teljesen hitehagyott Texanson. A győzelem egyébként kötelező, hiszen az egymás elleni találkozó eredménye okán hasonló mérleg esetén a Jaguars megelőzné az acélvárosiakat. A helyzet kicsit hasonló, mint a Ravens – Colts találkozón: bár egyik AFC-déli csapatnak sem kellene nyernie a rájátszást tervező AFC-északiak ellen, lefutott meccsekről nem lehet beszélni. Antonio Brown hiányában picit a játékstílust is át kell formálni, meglátjuk, miképp sikerül.

Philadelphia Eagles (12-2) – Oakland Raiders (6-8) (kedd, 02:30, Sport 2)

A Raiders szezonja a múlt heti „összehajtott papír” meccsen véget ért, midőn Derek Carr utolsó próbálkozásánál a labda kipattogott a kezéből a pályán kívülre. Carr azt mondta, ismét megpróbálná benyújtani a labdát, ám annyi bizonyos, ezzel a touchback-szabállyal az NFL a szezon végén kénytelen lest foglalkozni. Az Eagles bebiztosíthatja első helyét az NFC-ben, ami azért is fontos, mert Carson Wentz sérülése után sem lehet leírni – Nick Foles 4 touchdownnal ugrott be a kezdőbe. A védelem volt az, amely többször gondba került a Giants ellen, ám végül a kritikus pillanatokban szintén megállta a helyét.

A Sport TV ezzel a szórakoztató karácsonyi szpottal készül a meccsdömpingre. Főszerepeben Bencsics Márk, Dávid Kornél, Szaniszló Csaba és Kovács Sándor.

Karácsonyi NBA és NFL közvetítések:
NFL: New Orleans Saints – Atlanta Falcons, december 24., 19:00, Sport1
NFL: Dallas Cowboys – Seattle Seahawks, december 24., 22:30, Sport1
NFL: New England Patriots – Buffalo Bills, december 25., 02.30, Sport1
NBA: Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers, december 25., 21.00, Sport1
NFL: Houston Texans – Pittsburgh Steelers, december 25., 22:30, Sport2
NFL: Philadelphia Eagles – Oakland Raiders, december 26., 02.30, Sport1


[mnky_ads id=”3806″]
Forrás: sport1tv.hu

A legendás Kobe Bryant előtt tisztelgett Los Angeles

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük